Klassiek aan de Rijn: Cor Ardesch

Overzicht

Orgelconcert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Cor Ardesch in de Cunerakerk (29 juni 2019)

Datum: 29 jun 2019

Het tweede orgelconcert tijdens het 10-jarig jubileum van Klassiek aan de Rijn, in 2019, vindt plaats op 29 juni. De uitvoerende musicus is niemand minder dan Cor Ardesch.

Cor Ardesch (*1959) studeerde orgel bij Piet Kee aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast volgde hij een opleiding Improvisatie bij Bert Matter aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 1998 is Cor Ardesch organist van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk te Dordrecht. Op 26 september 2007 werd Cor tijdens de ingebruikname van het Bach-orgel benoemd tot stadsorganist van Dordrecht. In 2011 werd hij benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau voor zijn verdienste op het gebied van de orgelcultuur in het algemeen en die van Dordrecht in het bijzonder. Er verscheen een aantal cd’s, waarop hij het Kam-orgel van de Grote kerk te Dordrecht bespeelt. In december 2008 startte Cor Ardesch een groot project waarbij alle werken van Johann Sebastian Bach, gespeeld op het Bach-orgel, op cd werden vastgelegd. De feestelijke afronding van dit project vond plaats op 24 augustus 2016.

Het programma wordt later bekend gemaakt.

Orgelconcert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Cor Ardesch in de Cunerakerk (29 juni 2019)

Het concert vindt plaats in de Cunerakerk in Rhenen. Meer informatie over Cor Ardesch is te vinden op zijn website. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van Klassiek aan de Rijn (klik op het logo).

Vrienden van Klassiek aan de Rijn
De concerten van Klassiek aan de Rijn, zoals dat van Cor Ardesch, zijn alleen mogelijk als de organisatie (naast subsidies en sponsoren) een flinke groep vrienden hebben die haar ondersteunt. Voor minimaal € 49 per concertseizoen* helpt u Klassiek aan de Rijn om steeds weer een mooi en inspirerend jaarprogramma samen te stellen. Als dank krijgt u een gratis upgrade bij elk concert: bij een reservering tot twee personen zit u vooraan in de kerk, zodat u de concerten van zeer dichtbij meemaakt, zonder dat u heel vroeg aanwezig hoeft te zijn. In de pauze worden de drankjes (inclusief) speciaal voor u geserveerd in het koor van de kerk. Klik hier om u op te geven als Vriend van Klassiek aan de Rijn.

Ontvang als welkomstcadeau een mooie klassieke cd!

* Een concertseizoen loopt van 1 juli t/m 30 juni.

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 29 jun 2019 om 20:15 uur
Eindigt 29 jun 2019 om 22:15 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 8,=
CJP / Student: € 4,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Prijs inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje.

Contactgegevens