Klassiek aan de Rijn: Calefax

Overzicht

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Calefax - Hidden Gems (24 november 2018)

Datum: 24 nov 2018

Op 24 november presenteert Klassiek aan de Rijn Calefax, een klassiek ensemble met een popmentaliteit. Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen- en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden.

Het repertoire bestaat uit arrangementen en nieuwe composities. Kamermuziek uit vele eeuwen, van 1100 tot nu, wordt door Calefax bewerkt voor de unieke bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot. Componisten uit de hele wereld schrijven speciaal voor hen. Dankzij de talloze reizen en samenwerkingen met andere musici staan ze daarbij open voor invloeden uit de wereldmuziek, jazz en improvisatie.

In april 2018 is de cd ‘Hidden Gems’ uitgekomen. Het nieuwste album van Calefax met een bonte verzameling van juweeltjes met muziek uit vele windstreken en periodes uit de muziekgeschiedenis. In de rijke bladmuziekarchieven van het rietkwintet bevinden zich talloze muzikale pareltjes die het ensemble in de afgelopen drie decennia heeft gespeeld. Sommige ervan waren alweer bijna vergeten! En veel van deze stukken zullen nooit op ‘reguliere’ cd’s verschijnen, omdat de cd’s van Calefax doorgaans gewijd zijn aan één componist, of aan een specifiek thema. In het programma ‘Hidden Gems’ laat Calefax zijn licht schijnen op pareltjes uit Calefax’ muzikale schatkist.

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Calefax - Hidden Gems (24 november 2018)

Programma

  • Pietro Locatelli: Introduzione Theatrale
  • Antonio Corelli: La Folia
  • César Franck: Prélude, fugue et variation
  • Leoš Janáček: Zdenka variaties
  • Nina Simone: For all we know

Het concert vindt plaats in de Cunerakerk in Rhenen. Meer informatie over Calefax is te vinden op de website. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van Klassiek aan de Rijn (klik op het logo).

Foto’s: Marco Borggreve (banner en slide), Jochem Sanders (pagina  en highlight)

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 24 nov 2018 om 20:15 uur
Eindigt 24 nov 2018 om 22:15 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 25,=
CJP / Student: € 13,=
Jongeren t/m 18 jaar: € 2,=

Prijs inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje.

Contactgegevens