Kerstconcert van pianoleerlingen (1)

Overzicht

Kerst in Rhenen - Kerstconcert door pianoleerlingen Pianopraktijk Lisette van de Loo

Datum: 14 dec 2019

Op zaterdag 14 december kunt u in De Vlam in Rhenen naar een kerstconcert van pianoleerlingen van Pianolespraktijk Lisette van de Loo. Het gaat om muzikanten die, behalve bij Lisette, les volgen bij Felix Justin en Peter Sluijs, die ook in de praktijk werken.

Er wordt tijdens het kerstconcert van pianoleerlingen van de pianolespraktijk een zeer gevarieerd programma gepresenteerd, dat bestaat uit kerst- en sfeermuziek passend bij de tijd van het jaar. Ook kunt u genieten van samenspel: piano solo, vier- en zeshandig piano. Tevens laten de docenten van zich horen. Natuurlijk ontbreekt “Stille nacht” niet en ook allerlei bewerkingen van andere kerstmuziek passeren de revue.

Om wachttijden te voorkomen zijn kaarten ook vooraf te verkrijgen aan de Zwarteweg 7 in Rhenen. Meer informatie is verkrijgbaar bij Lisette van de Loo via pianolesrhenen(at)live.nl. Dit concert vindt ook plaats om 20:15 uur.

Kerst in Rhenen - Kerstconcert door pianoleerlingen Pianopraktijk Lisette van de Loo

Over Pianolespraktijk Lisette van de Loo

Lisette van de Loo (1969) werd geboren als Lisette Westland in Friesland. Zij volgde haar opleiding en studeerde af aan het conservatorium in Utrecht. Lisette nam al op jonge leeftijd deel aan pianoconcoursen en heeft diverse prijzen gewonnen. Ook werkte ze veel samen met solisten en speelde ze zelf veel solo, terwijl ze daarnaast ook nog pianoles gaf.

Sinds 2000 nam Pianolespraktijk Lisette van de Loo steeds grotere en serieuzere vormen aan, waardoor ze opzoek ging naar allerlei samenwerkingsverbanden. Tevens startte Lisette diverse projecten en ontwikkelde voorstellingen en cursussen, altijd in samenwerking met anderen. (andere lespraktijken, en muziekscholen). Ook toerde Lisette van de Loo met een kinderprogramma door Nederland, samen met verteller Dieuwertje blok.

Felix Justin werd geboren in Surabaja, Indonesië. Hij kreeg op vierjarige leeftijd al zijn eerste pianolessen en studeerde nadien piano aan de Yamaha Music School. Nadat hij eerst zijn opleiding tot apotheker had afgerond, besloot Felix alsnog zijn droom om professioneel pianist te worden na te jagen. Aan het Conservatorium van Utrecht behaalde hij ‘cum laude’ zijn bachelor- en masterdiploma. Tijdens zijn Utrechtse jaren kon hij met een beurs van het Erasmus Plus Programma ook in Londen en Wenen studeren.

Felix Justin won diverse prijzen, waaronder – samen met de Indonesische tenor Satriya Krisna – de 3e prijs en de publieks- en studentenjuryprijs bij het Internationaal Studenten LiedDuo Concours in Groningen in 2017.

Peter Sluijs begon met pianospelen, nadat hij op een dag pianomuziek van Mozart hoorde. Hiervan was hij zo onder de indruk dat hij dat ook wilde kunnen. Na een aantal jaar ging Peter naar de Academie Muzikaal Talent, waar hij les kreeg van Henk Ekkel en waar hij ook onderricht in theorie en solfège volgde. Inmiddels was het pianospelen voor hem zo belangrijk dat hij professioneel pianist wilde worden. Peter Sluijs studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij pianist en componist Henry Kelder. In 2017 behaalde hij zijn Bachelor  en in 2019 sloot hij het Master gedeelte van zijn studie af. Inmiddels heeft hij behoorlijk wat concertervaring opgedaan en met veel verschillende musici kunnen samenwerken.

Naast het spelen geeft Peter ook met veel plezier les. Dat doet hij bij de ConAnima Music Academy in Gouda en, sinds september 2019, bij de Pianolespraktijk Lisette van de Loo.

Locatie

Beukenlaan 2 Rhenen

Tijden

Begint 14 dec 2019 om 18:45 uur
Eindigt 14 dec 2019 om 19:30 uur

Toegangsprijs

€ 5,= p/p (incl. koffie/thee/limonade en wat lekkers)

Contactgegevens

Cultuur in Rhenen - Logo Pianopraktijkles Lisette van de Loo