Jubileum Klassiek a.d. Rijn met Quirine Viersen

Overzicht

Concert in Rhenen - Jubileumconcert 10 jaar Klassiek aan de Rijn met Concertgebouw Kamerorkest en Quirine Viersen (23 februari 2019)

Datum: 23 feb 2019

Op 23 februari kunt u naar het jubileumconcert Klassiek aan de Rijn, dat in 2019 10 jaar bestaat. Het verjaardagsfeest wordt muzikaal ingevuld met een concert van Soloists Concertgebouw Kamerorkest en Quirine Viersen.

Het Concertgebouw Kamerorkest werd in 1987 opgericht en is – net als Camerata RCO – samengesteld uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest uit Amsterdam. Voor die tijd speelde het orkest onder de naam Amsterdams Kamerorkest. Het Concertgebouw Kamerorkest verleende haar medewerking tijdens belangrijke nationale gebeurtenissen, zoals de huwelijksdienst van Kroonprins Willem-Alexander en Maxima in de Nieuwe Kerk op 2 februari 2002.

Concert in Rhenen - Jubileumconcert 10 jaar Klassiek aan de Rijn met Concertgebouw Kamerorkest en Quirine Viersen (23 februari 2019)

Het buitenland toont eveneens grote belangstelling voor het Concertgebouw Kamerorkest. Recente optredens vonden plaats in Europa, Japan en India. In de zomer van 2018 staat een tournee naar Zuid-Amerika gepland en in het voorjaar van 2019 zijn er concerten in de USA.

Prokofjev wordt gerekend tot de grote Russische componisten van de twintigste eeuw, hoewel hij geen groot vernieuwer was. In de vorm van zijn werken hield hij zich doorgaans streng aan de klassieke voorbeelden. Sommige werken tonen vooral zijn humoristische kant, maar hij bewandelde ook ernstige paden. Zijn eerste strijkkwartet was een opdracht van de Library of Congress in Washington. Het kwartet heeft een ongewone structuur: de eerste twee delen zijn over het algemeen levendig, terwijl de finale langzaam en somber is.

Het Strijkkwintet van Schubert ontstond in 1828, twee maanden voor Schuberts vroegtijdige dood. Hoewel er geen reden is om aan te nemen dat Schubert wist dat hij spoedig zou sterven, horen sommige luisteraars er voortekenen van de dood in terug, bijvoorbeeld in het dramatische einde.

Bezetting

  • Quirine Viersen (cello)
  • Tjeerd Top (viool)
  • Michael Waterman (viool)
  • Frederik Boits (altviool)
  • Fred Edelen (cello)

Programma

  • Sergei Prokofjev: Strijkkwartet nr. 1 in b op. 50
  • Franz Schubert: Strijkkwintet in C D. 956

Het concert vindt plaats in de Cunerakerk in Rhenen. Meer informatie over Quirine Viersen is hier te vinden. Voor info over het Concertgebouw Kamerorkest kunt de website. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van Klassiek aan de Rijn (klik op het logo).

Foto’s: Ronald Knapp (banner en slide), Jelmer de Haas (pagina en highlight)

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 23 feb 2019 om 20:15 uur
Eindigt 23 feb 2019 om 22:15 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 25,=
CJP / Student: € 13,=
Jongeren t/m 18 jaar: € 2,=

Prijs inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje.

Contactgegevens