Johannette Zomer & Tulipa Consort

Overzicht

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Johannette Zomer en Bart Schneemann met Tulipa Consort (13 april 2019)

Datum: 13 apr 2019

Klassiek aan de Rijn presenteert in 2019, het 10-jarig jubileum, BACH2WAYS van Johannette Zomer. Het concert vindt op 13 april plaats.

Met BACH2WAYS wil Johannette Zomer samen met hoboïst Bart Schneemann (Nederlands Blazers Ensemble) de connectie in beeld brengen die luisteraars en componisten met Bach hebben. Naast een selectie uit de mooiste aria’s van Bach voor sopraan en hobo klinkt er nieuw werk van jonge hedendaagse componisten. Er ontstaan zo twee wegen om naar zijn muziek te kijken en te luisteren: vanuit de historische uitvoeringspraktijk en door een nieuwe generatie componisten. Met gebruik van hetzelfde instrumentarium, historische instrumenten, maken Mathilde Wantenaar, Mayke Nas en Reza Namavar een nieuwe interpretatie van de muziek van Bach. Zij schreven nieuwe werken die er zonder Bach niet zouden zijn geweest.

Johanette Zomer en Bart Schneemann kennen elkaar van eerdere samenwerkingen. Ze worden tijdens dit concert begeleid door het Tulipa Consort, een ensemble dat in 2013 is opgericht door Johannette Zomer.

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Johannette Zomer en Bart Schneemann met Tulipa Consort (13 april 2019)

Programma

Johann Sebastian Bach:

  • BWV 1066: Orkestsuite no.1 in C: Ouverture
  • BWV 68: Also hat Gott die Welt geliebet: Aria ‘Mein gläubiges Herze’

Reza Namavar: Sinfonia ‘3

Johann Sebastian Bach:

  • BWV 105: Herr, gehe nicht ins Gericht: Aria: ‘Wie zittern und wanken’
  • BWV 1056: Klavecimbelconcert in f: Largo
  • BWV 21: Ich hatte viel Bekümmernis: Sinfonia; Aria: ‘Seufzer, Tränen, Kummer, Not’

Mathilde Wantenaar: Seufzer

Johann Sebastian Bach:

  • BWV 1066: Orkestsuite no.1 in C: Gavotte I & II, Forlane
  • BWV 49: Ich geh und suche mit Verlangen: Sinfonia

Mayke Nas: Wie schön

Johann Sebastian Bach:

  • BWV 32: Liebster Jesu, mein Verlangen
  • BWV 196: Der Herr denket an uns: Sinfonia
  • BWV 199: Mein Herze schwimmt im Blut

Het concert vindt plaats in de Cunerakerk in Rhenen. Meer informatie over Johanetta Zomer is te vinden op haar website. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van Klassiek aan de Rijn (klik op het logo).

Vrienden van Klassiek aan de Rijn
De concerten van Klassiek aan de Rijn, zoals dat van Johannette Zomer & Tulipa Consort, zijn alleen mogelijk als de organisatie (naast subsidies en sponsoren) een flinke groep vrienden hebben die haar ondersteunt. Voor minimaal € 49 per concertseizoen* helpt u Klassiek aan de Rijn om steeds weer een mooi en inspirerend jaarprogramma samen te stellen. Als dank krijgt u een gratis upgrade bij elk concert: bij een reservering tot twee personen zit u vooraan in de kerk, zodat u de concerten van zeer dichtbij meemaakt, zonder dat u heel vroeg aanwezig hoeft te zijn. In de pauze worden de drankjes (inclusief) speciaal voor u geserveerd in het koor van de kerk. Klik hier om u op te geven als Vriend van Klassiek aan de Rijn.

Ontvang als welkomstcadeau een mooie klassieke cd!

* Een concertseizoen loopt van 1 juli t/m 30 juni.

Foto: Jonas Sacks

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 13 apr 2019 om 20:15 uur
Eindigt 13 apr 2019 om 22:15 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 25,=
CJP / Student: € 13,=
Jongeren t/m 18 jaar: € 2,=

Prijs inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje.

Contactgegevens