JEU Pianotrio bij De Korenwinde

Overzicht

Concert in Rhenen - JEU Pianotrio bij De Korenwinde

Datum: 21 mrt 2020

Op 21 maart 2020 kunt u in De Vlam in Rhenen naar een uitvoering van het JEU Pianotrio. Pianiste Eke Simons en cellist Jérôme Fruchart speelden al jaren samen, toen er een aanvraag kwam voor een pianotrio. Samen met violiste Ursula Schoch vormden zij het pianotrio JEU – de drie eerst letters van hun voornamen, maar ook het woord dat het speelplezier aangeeft dat voor de drie musici zo belangrijk is.

De première van het Erzherzog-trio vond plaats in 1814 in Wenen. Beethoven zelf zat achter de piano. Hij was al behoorlijk doof. Violist Louis Spohr schreef: “In het forte sloeg de arme man zo hard dat alles door elkaar klonk, en in het piano speelde hij zo teder dat hele akkoorden wegvielen.” Dit zou het laatste openbare optreden van Beethoven als pianist zijn.

Het Mozart-Adagio is geschreven ter nagedachtenis aan Oleg Kagan, een beroemde Russische violist. Pärt herdenkt hem met een bewerking voor pianotrio van het Adagio uit de Pianosonate in F KV 280.

Concert in Rhenen - JEU Pianotrio bij De Korenwinde

Over De Korenwinde
Stichting Concerten De Korenwinde organiseert jaarlijks in Rhenen zes of zeven concerten met klassieke kamermuziek, zoals JEU Pianotrio . Voor deze concerten is De Vlam in Rhenen de vaste locatie, met ca. 80 zitplaatsen. De concerten hebben een lage drempel en kenmerken zich door kleinschaligheid, intimiteit en direct contact tussen musici en publiek.

Meer informatie staat op de website (klik op het logo). Daar kunt u ook kaartjes en abonnementen bestellen.

Abonnementen 2019 – 2020
De prijzen zijn ten opzichte van vorig jaar gelijk gebleven. U kunt een keuzeabonnement nemen voor 4 of 5 concerten, maar u kunt natuurlijk ook een volledig abonnement voor alle 6 concerten aanschaffen. Het keuzeabonnement wordt verstrekt als knipkaart, zodat u zelf kunt bepalen welke concerten u bijwoont. Een abonnement biedt u een flinke korting ten opzichte van het kopen van losse kaartjes, en voor donateurs is de korting nog hoger! Voor het bestellen van abonnementen kunt u hier terecht.

Locatie

Beukenlaan 2 Rhenen

Tijden

Begint 21 mrt 2020 om 20:00 uur

Toegangsprijs

27 Jaar en ouder: € 18,=
19 t/m 26 jaar: € 12,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Contactgegevens