Het doksaal van de Cunerakerk in Rhenen

Overzicht

Concert in Rhenen - Duo Dolce Vita bij boekpresentatie Het doksaal van de Cunerakerk in Rhenen van Vrienden van de Cunerakerk

Datum: 15 nov 2019

De Stichting Publicaties Oud-Rhenen presenteert in samenwerking met de Stichting Matrijs, uitgever van talrijke boeken over de cultuurhistorie van Rhenen, een standaardwerk met als titel Het doksaal van de Cunerakerk in Rhenen. De presentatie vindt plaats op de Vriendenavond van de Stichting Vrienden van de Cunerakerk, op vrijdag 15 november.

De Vriendenavond staat in het teken van de restauratie van het doksaal. Kunsthistoricus Anton van Run, auteur en onderzoeker, spreekt in een korte lezing over zijn nauwgezet onderzoek naar de weggehakte reliëfs van het doksaal in de Rhenense Cunerakerk die tijdens de beeldenstorm zijn verdwenen.Het eerste exemplaar van Het doksaal van de Cunerakerk in Rhenen wordt door Toin Maas aangeboden (uitgever) aan wethouder Hans Boerkamp.

Voor en na de lezing kunt u genieten van muziek van het Concert Duo Dolce Vita, met Maurice Bonnemayer (piano) en Lanneke Lie (fluit). Zij brengen intermezzi ten gehore van J.S. Bach, Franz Schubert, Camilie Saint-Saëns en eigen werk van Maurice Bonnemayers.

Lanneke Lie speelde al op zeer jeugdige leeftijd blokfluit, altfluit en piano. Op 12-jarige leeftijd gaf ze in Kasteel Hoekelum (Bennekom) haar eerste recital. Zij studeerde dwarsfluit aan het Maastrichts Conservatorium. Tijdens haar studie trad ze o.a. op met Berdien Stenberg en zij werkte mee aan diverse Cd-producties. Zij trad ook veelvuldig op in het buitenland, o.a. in Frankrijk, Tsjechië, Duitsland, België, Singapore, Indonesië en Canada.

Concert in Rhenen - Duo Dolce Vita bij boekpresentatie Het doksaal van de Cunerakerk in Rhenen van Vrienden van de Cunerakerk

Maurice Bonnemayers kreeg pas op z’n 17e zijn eerste pianoles en werd al na 2 jaar toegelaten aan het Conservatorium. Hij slaagde in 1990 cum laude voor zijn piano examen en studeerde nog 2 jaar voor uitvoerend musicus aan het Utrechts Conservatorium. Hij volgde daarna nog 8 jaar privélessen lichte muziek bij Rob van der Linden in Rotterdam. Al tijdens zijn studie werd hij vaste begeleider bij de Mastreechter Staar en hij werkte samen met o.a. Marco Bakker, André Rieu, Tony Eyk, Pim Jacobs en Louis van Dijk. Ook was hij solist bij het Limburgs Symfonie Orkest.

De deuren voor de presentatie van Het doksaal van de Cunerakerk in Rhenen gaan open om 19:30 uur. U wordt ontvangen met een kop koffie of thee. Om 21:30 uur is er een informeel samenzijn met de gelegenheid om het boek te kopen voor € 24,95.

Over Vrienden van de Cunerakerk
Stichting Vrienden van de Cunerakerk zet zich in voor behoud en onderhoud van de Cunerakerk. Daarnaast wordt gestreefd naar het zoveel mogelijk interesseren van Rhenenaren voor de cultuurhistorische rijkdom van de kerk. Het rijk bewerkte doksaal uit de vroege renaissance is dringend aan onderhoud toe. Daarom wordt een beroep gedaan de financiële ondersteuning vanuit de samenleving. Het behoud van de Cunerakerk is niet alleen het belang van de kerkelijke gemeente. Het is het belang van ons allemaal. Indien u dit waardevolle Rhenense erfgoed een warm hart toe draagt, kunt u zich aanmelden en al vanaf € 35,= per jaar Vriend van de Cunerakerk worden. Als Vriend van de Cunerakerk krijgt u 10% korting op de concerten van Klassiek aan de Rijn.

Aanmelden kan via de website (klik op het logo) of mailen naar vrienden(at)cunerakerk.nl.

Foto’s: © Arjan van Bruggen

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 15 nov 2019 om 20:00 uur
Eindigt 15 nov 2019 om 21:30 uur

Toegangsprijs

Gratis

Contactgegevens