(Her)ontdek je eigen creativiteit

Overzicht

Schrijfcursus in Rhenen - (Her)ontdek je eigen creativiteit bij Schrijfpassie

Datum: 25 okt 2019

Bent u benieuwd naar de kunstenaar in uzelf? Verlangt u ernaar uw creatieve talenten te ontdekken? Wilt u meer inspiratie in het leven van alledag halen? Zijn uw creatieve bronnen opdroogt? En wilt u uw creatieve dromen uit laten komen? Dan is de cursus “(Her)ontdek je eigen creativiteit” van Schrijfpassie u op het lijf geschreven.

Keri Smith zegt: “Creativiteit is de weg naar alles. Het gaat over de wereld op een nieuwe manier durven te bekijken. Magie vinden in het alledaagse”

Creativiteit gaat dus over meer dan goed kunnen schilderen, toneelspelen, schrijven of muziek maken. Het gaat ook om scheppen, ontwerpen, uitvinden, experimenteren, risico’s nemen, fouten maken, lol hebben en nieuwe oplossingen zoeken. Het gaat er niet om dat je en tweede Beethoven, Rodin of Rembrandt wordt. Het gaat er om, dat jij je talenten met plezier ten volle benut.

Wanneer we ons losweken van het stemmetje van binnen (de valse innerlijke criticus) dat al zeurt, dat het niet deugt voordat we zijn begonnen, gebeurt er iets moois. Als we kijken naar wat er is en niet wat we willen wat er is, komt er ruimte voor creativiteit. Iedereen is creatief!

Schrijfcursus in Rhenen - (Her)ontdek je eigen creativiteit bij Schrijfpassie

De Amerikaanse schrijfster, regisseur en producer Julia Cameron heeft het boek “The Artist’s way” in 1992 geschreven. De methode die zij hanteert om de kunstenaar in jezelf naar boven te halen en de verschillende blokkades die onze creatieve vermogens in de weg staan op te heffen is een hele praktische. “Ik geloof dat veel getalenteerde mensen hun creativiteit zijn kwijtgeraakt. Ze raakten geblokkeerd door een nare leraar, een afgunstig vriend of jaloerse ouders.

Maar ongeacht je leeftijd of je levensloop en ongeacht de vraag of het beoefenen van kunst je werk, je liefhebberij of je droom is, het is nooit te laat of te egoïstisch of te dwaas om aan je creativiteit te werken”, aldus Julia Cameron op de achterflap van het boek.

De basis van Julia’s methode bestaat uit het dagelijks schrijven van ‘ochtendpagina’s (drie pagina’s. handgeschreven, iedere ochtend) en het wekelijkse ‘kunstenaarsafspraakje'(eens per week, twee uur iets leuks doen in je eentje). Deze cursus is intensief en vraagt commitment.

Conny Plomp biedt een alternatief in 6 weken met dezelfde basisinstrumenten. Creatieve (schrijf)opdrachten vormen een onderdeel van de bijeenkomsten. In een sfeer van veiligheid wil zij een ieder de gelegenheid geven te groeien in zijn/haar creatieve proces.

Overige data

  • 1 november (09:30 – 12:00 uur)
  • 8 november (09:30 – 12:00 uur)
  • 15 november (09:30 – 12:00 uur)
  • 22 november (09:30 – 12:00 uur)
  • 29 november (09:30 – 12:00 uur)

Het boek dient u zelf aan te schaffen. U kunt bij Schrijfpassie ook workshops volgen, zoals “Vakantie in eigen geest“.

Locatie

Franseweg 102 Elst (U)

Tijden

Begint 25 okt 2019 om 09:30 uur
Eindigt 25 okt 2019 om 12:00 uur

Toegangsprijs

€ 200,= p/p (incl. btw, koffie/thee en materialen). Het boek dient u zelf aan te schaffen.

Contactgegevens

schrijfpassie-jpg