Herdenkingsconcert Slag om de Grebbeberg 2019

Overzicht

Muziek in Rhenen - Herdenkingsconcert Slag om de Grebbeberg door Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso

Datum: 09 mei 2019

Stichting Slag om de Grebbeberg wil de mogelijkheid bevorderen om stil te staan bij en te herdenken hetgeen in de Mobilisatietijd en in mei 1940 in Rhenen heeft plaatsgevonden. Om die reden vindt ieder jaar op 9 mei vindt het Herdenkingsconcert Slag om de Grebbeberg plaats. Dit uit eerbetoon aan de soldaten die in de meidagen van 1940 op de Grebbeberg hebben gestreden voor onze vrijheid. Het Herdenkingsconcert Slag om de Grebbeberg zal worden uitgevoerd door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. o.l.v. gastdirigent Björn Bus. Brigitte Heitzer (foto), winnaar van Musical Award 2019 voor haar hoofdrol in de musical Evita, treedt op als soliste. Het concert slaat een muzikale brug tussen heden en verleden, ‘opdat wij niet vergeten’.

Concert in Rhenen - Herdenkingsconcert Slag om de Grebbeberg - Brigitte Heitzer

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) is een van de drie professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden. Bij de concerten staat het muzikaal erfgoed hoog in het vaandel. De KMKJWF is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en bestaat uit 53 muzikanten. Het is de oudste kapel van Nederland.

Tijdens het Herdenkingsconcert Slag om de Grebbeberg speelt KMKJWF speelt zoveel mogelijk origineel repertoire. Daarnaast kun tu ook luisteren naar eigen versies van klassieke en filmmuziek. Ook begeleiden de musici van de kapel artiesten. Tijdens concerten wisselen diverse stijlen elkaar af, van modern tot klassiek.

Naast bestaand repertoire laat de KMKJWF nieuwe muziek componeren. Zo kan de kapel ook in de toekomst origineel repertoire blijven spelen.

Herdenkingsconcert Slag om de Grebbeberg - Logo Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso

“De Grebbeberg in het bijzonder, zal tot in lengte van dagen voor verscheidene onderdeelen die daar streden, een monument vormen van de onversaagdheid en den moed van hen, die plicht en eer stelden boven hun leven.”
Luitenant-generaal J.J.G. Baron Van Voorst tot Voorst, commandant Veldleger in mei 1940

Het Herdenkingsconcert Slag om de Grebbeberg vindt plaats in de Cunerakerk in Rhenen. Tickets zijn verkrijgbaar bij VVV Rhenen en Stichting Slag om de Grebbeberg (klik op het logo rechts).

Mocht u nog er nog niet mee bekend zijn, luister dan naar de Defileermars van het Regiment Infanterie Johan Willem Friso gespeeld door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’.

Foto Brigitte Heitzer: © Roy Beusker

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 09 mei 2019 om 20:00 uur

Toegangsprijs

€ 10,00 p/p

Contactgegevens

Cultuurplatform Rhenen - Logo Slag om de Grebbeberg