Henk van de Vis in Huis van de Gemeente

Overzicht

Expositie in Rhenen - Henk-van de Vis in het Huis van de Gemeente

Datum: 04 feb 2020

Van 4 februari t/m 17 maart kunt u in het Huis van de Gemeente naar een expositie van beeldend kunstenaar Henk van de Vis. Het werk van Henk, tijdens deze expo schilderijen en klein plastiek, ontstaat uit een constante gedrevenheid en het geïnspireerd zijn om zich zo te kunnen uiten op een beeldende manier. Stapelen, zoeken, wikken en wegen binnen de compositie, om te komen tot een zekere harmonie, evenwicht en monumentaliteit.

Veel kleurgebruik is een behoefte van Henk, zowel uit een tube verf als het combineren van diverse materialen met hun eigen kleur en structuur. Al jaren is de kunstenaar min of meer figuratief aan het werk met een lading c.q. verhaal dat naar zijn vermogen de humor, symboliek of soms een surreële aanpak heeft. Kortom, werk om een blij en positief gevoel bij te kunnen krijgen. Kunst met een glimlach dus.

Henk van de Vis volgde van 1957 tot 1958 de opleiding Estetische Vorming bij Artibus Utrecht. Daarna doorliep hij van 1962 tot 1964 de Vrije Academie Den Haag, waar hij leerde beeldhouwen. Deze achtergrond zet(te) de beeldend kunstenaar onder andere in bij diverse opdrachten voor werken in steen, brons en hout. Naast deze opdrachten heeft Henk van de Vis veel exposities door het hele land kunnen houden. De eerste in Rhenen was in 1998 in Museum Het Rondeel.

Expositie in Rhenen - Henk-van de Vis in het Huis van de Gemeente

De laatste jaren is Henk van de Vis zich meer gaan richten op olieverf op doek en tekeningen met pastelkrijt en kleurpotlood. Enkele ruimtelijke werken van onder andere hout, metaal of een ander materiaal bewerkt hij meestal met lakverf. Om te komen tot een fraaie compositie maakt Henk vaak gebruik en combineer ik diverse materialen met hun eigen karakter en structuur. Kortom, Kunst met een glimlach is de moeite van het bezoeken waard. Het volledige cv van Henk vindt u hier.

Henk van de Vis hoopt op verkoop van zijn werk, om zo een deel te kunnen schenken aan kinderkankerfonds KiKa.

Het huis van de Gemeente is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur (openingstijd Bibliotheek Z-O-U-T).

Locatie

Nieuwe Veenendaalseweg 75 Rhenen

Tijden

Begint 04 feb 2020 om 10:00 uur
Eindigt 17 mrt 2020 om 17:00 uur

Toegangsprijs

Gratis

Contactgegevens