Harpconcert Cheyenne Brown en Graham Muir

Overzicht

Muziek in Rhenen - Concert Cheyenne Brown en Graham Muir bij harpwinkel De Zingende Snaar

Datum: 16 jun 2018

Op zaterdag 16 juni 2018 kunt u bij harpwinkel De Zingende Snaar in Rhenen naar een concert van Cheyenne Brown en Graham Muir. Zij treden op als duo en maken deel uit van het trio “North Atlantic Project”.

Harpiste Cheyenne Brown, geboren in Alaska, maar al meer dan 15 jaar woonachtig in Schotland, is een vaste harpdocente bij De Zingende Snaar. Harpisten uit alle hoeken van Nederland komen naar Rhenen om van haar les te krijgen. Cheyenne behaalde een BA in Schotse muziek van het Royal Conservatoire of Scotland en een MSc  in Scottish Ethnology. Ze treedt op in verschillende groepen, waaronder samen met cellist Seylan Baxter en in de bigband Homebound. Cheyenne Brown heeft een grote groep privéleerlingen, die ze, naast bij De Zingende Snaar, ook  vanuit haar huis in de Schotse Hooglanden les geeft.  Bovendien doseert ze op festivals over de hele wereld, waaronder het Edinburgh Harp Festival (VK), Harfentreffen (DE), en  Ohio Scottish Arts School (VS).

Muziek in Rhenen - Concert Cheyenne Brown en Graham Muir bij harpwinkel De Zingende Snaar

Graham Muir (fretloze bas, gitaar, klarinet) is al sinds zijn jeugd een fervent multi-instrumentalist, maar richt zich nu vooral op fingerstyle gitaar en fretloze bas. Hij heeft zijn eigen bedrijf opgezet, waarin hij elektrische violen bouwde. Graham bouwt nu harpen voor het harpbedrijf Ardival, gespecialiseerd in middeleeuwse en renaissance stijl metaalsnarige en bray-harpen. “Een vlekkeloos samenkomen van genres, gemengde invloeden, multiculturele muziek” (Folkwords.com)

Dit concert van Cheyenne Brown en Graham Muir zal dan ook een speciaal optreden zijn. Voor de pauze speelt Cheyenne samen met haar veelal vergevorderde leerlingen. Na de pauze spelen Cheyenne Brown en Graham Muir sublieme bluegrass en Schotse fusionmuziek.

Meer informatie over Cheyenne Brown  is te vinden op haar website. Reserveren mogelijk via info@zingendesnaar.nl of telefonisch via (0317) 76 91 34.

Over De Zingende Snaar
Naast kopen kunt u bij harpwinkel De Zingende Snaar ook harpen en hammered dulcimers huren, zowel nieuwe als gebruikte.  Tevens vindt u er een lijst van harpdocenten in Nederland en België. Bovendien kunnen jong en oud er les volgen.

 

Locatie

Koningin Elisabethplantsoen 5A Rhenen

Tijden

Begint 16 jun 2018 om 20:00 uur

Toegangsprijs

Tot 12 jaar: € 5,=
13 Jaar en ouder: € 10,=

Prijzen inclusief pauzedrankje

Contactgegevens

logo Harpwinkel De Zingende Snaar