Klassiek aan de Rijn: Gerrit Christiaan de Gier

Overzicht

Orgelconcert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Gerrit Christiaan de Gier

Datum: 25 aug 2018

Organist Gerrit Christiaan de Gier (1962) studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Nico van den Hooven en Jan Welmers. Hij behaalde de diploma’s docerend musicus en uitvoerend musicus “met onderscheiding” in 1987. Aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek slaagde hij voor het examen kerkmuziek met vermelding van een grote mate van creativiteit voor improvisatie. Bij Jan Raas en Jan Welmers studeerde hij improvisatie. Verder nam hij deel aan internationale interpretatiecursussen aan de Haarlemse Zomeracademie bij Martin Haselböck, Daniel Roth en Gisbert Schneider en aan de Internationale Meisterkurze für Musik te Zürich bij Jean Guillou.

In Parijs ontving Gerrit Christiaan de Gier privélessen van Jean-Paul Imbert. In 1982, nog tijdens zijn opleiding, won hij de derde prijs van het Internationale Albert Schweitzer Orgelfestival in Deventer. In 1990 won hij de eerste prijs van de Internationale Orgeldagen Rijnstreek te Nijmegen.

Orgelconcert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Gerrit Christiaan de Gier

Gerrit Christiaan de Gier heeft een breed repertoire en verleende aan tal van radio-uitzendingen en speciale projecten zijn medewerking. Vermeldenswaard is de integrale uitvoering van de orgelwerken van Johann Sebastian Bach op het Van Vulpen-orgel in de Oude St. Nicolaaskerk te IJsselstein waarvan hij vele jaren de vaste bespeler was. Hij concerteerde in binnen- en buitenland o.m. in Duitsland, Frankrijk, Zuid-Afrika en Zwitserland. Zijn uitvoeringen van de grote orgelwerken van César Franck, Franz Liszt, Max Reger, Alexandre Guilmant, Louis Vierne en Charles-Marie Widor worden breed gewaardeerd. Kenmerkend voor zijn concerten is de thematische programmering.

Tevens heeft Gerrit Christiaan de Gier een uitgebreide lespraktijk in Utrecht en IJsselstein en is hij initiator van lespraktijk Orgelkunst Gouda e.o. Ook neemt hij regelmatig zitting in beoordelingscommissies, verzorgt hij workshops en adviseert hij bij gemeentezangbegeleiding. Momenteel is Gerrit Christiaan de Gier organist van de Jacobikerk te Utrecht.

Programma

 • Johann Sebastian Bach: Praeludium und Fuge in Es BWV 552
 • Johann Ludwig Krebs: Adagio in f
 • Johann Sebastian Bach: Aria in F BWV 587 (Les nations, Sonades et Suites de Simphonies en trio – F. Couperin)
 • Charles Hubert H. Parry: Chorale Prelude on ‘St. Ann’s’ O God, our help
 • Klaas Jan Mulder: Trio en koraal over Psalm 134
 • Jean Berveiller: Mouvement
 • Jeanne Demessieux: Chorale Preludes:
 • Rorate Caeli (Choral orné)
 • Adeste Fideles (Musette)
 • Stabat Mater (Cantabile)
 • Hosanna Filio David (Choral Fugue)
 • O Filii (Variations)
 • Louis Vierne: Final Symphonie 1 Opus 14

Het orgelconcert van Gerrit Christiaan de Gier vindt plaats in de Cunerakerk in Rhenen. Meer informatie over Gerrit Christiaan vindt u hier.

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 25 aug 2018 om 20:15 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 8,=
CJP / Student: € 4,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Kaarten kunnen gereserveerd worden (klik op het logo) en zijn ook verkrijgbaar voor aanvang van het concert.

Contactgegevens