Gerrie Meijers bespeelt orgel Cunerakerk

Overzicht

Orgelconcert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Gerrie Meijers in de Cunerakerk

Datum: 20 jun 2020

Gerrie Meijers, organist en pianist, studeerde met onderscheiding af als Uitvoerend Musicus. Haar docenten orgel waren Johan van Dommele en Hans van Nieuwkoop, haar docenten piano Arthur Hartong en Jacques Hendriks. Op de internationale orgelconcoursen van Toulouse en Nijmegen won ze prijzen en van de Société Academique “Arts-Sciences-Lettres” ontving zij de zilveren medaille vanwege haar verdiensten voor de Franse muziek. Gerrie concerteert in binnen- en buitenland en is zeer actief als begeleidster met een uitgesproken voorkeur voor het vocale genre in de breedste zin van het woord.

Gerrie Meijers is organist van de Remonstrantse Kerk te Haarlem en pianist/correpetitor bij een groot aantal koren. Zij vormt duo’s met de zangeressen Wieke Ubels, Annette Stallinga en Cecile  Roovers en een vierhandig duo met Christine Kamp. Als freelancer werkt ze ook regelmatig bij Holland Opera, Stichting Vocaal Talent Nederland, Casuquo, Stem van Haarlem, Zangstudio Haarlem en het Orlandus-ensemble.  Gerrie Meijers maakte diverse radio- en cd-opnamen waaronder de Goldberg-Variationen van Bach op orgel en de Symphonie-Passion van Duprè in  de OLV Kathedraal van Antwerpen.

Bijzondere producties waar Gerrie Meijers haar medewerking aan verleende waren o.a. het  muziektheaterprogramma Liefde op de Schop met Cecile Roovers en Verele  Vorstman(filmmaakster), de dansvoorstelling Pulse in het Orgelpark op muziek  van Ligeti, de première van het Fukushima requiem van Zsigmmond Szathmáry  tijdens het openingsconcert  van het Internationaal Orgelfestival Haarlem,  het piano minimal music concert Landscape in sound en de muziekvoorstelling  Luther van Boudewijn Tarenskeen voor bariton, koor Cappella Amsterdam en  orgel.

Orgelconcert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Gerrie Meijers in de Cunerakerk

Afgelopen najaar ging de nieuwe kindervoorstelling ‘voor het slapen gaan’  van Cecile Roovers(zang) en Gerrie Meijers (orgel) in première in de St.  Servaas Basiliek van Maastricht.

Programma

Het programma wordt te zijner tijd bekend gemaakt.

Het orgelconcert van Gerrie Meijers vindt plaats in de Cunerakerk in Rhenen. Klik hier voor een impressie.

Foto: © Martin de Haan

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 20 jun 2020 om 20:15 uur
Eindigt 20 jun 2020 om 21:15 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 10,=
CJP / Student: € 5,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Prijs inclusief reserveringskosten, programma en drankje na afloop. Deur open om 19:30 uur.

Contactgegevens

Concert in Rhenen - Logo Klassiek aan de Rijn