Expositie van Pauline Vroom

Overzicht

Kunst in Rhenen - Expositie van Paulien Vroom in De Vlam in Rhenen

Datum: 08 dec 2019

Van 8 december tot 15 maart 2020 kunt u in De Vlam in Rhenen naar een expositie van Pauline Vroom (1946). De kunstschilderes woont en werkt in Rhenen. Pauline werd in oktober verkozen tot Rhenens Kunstenaar van het jaar 2019. Zij won met “Herinnering” (foto) en kreeg tijdens de slotavond van de Kunstroute Rhenen 2019 haar plaquette overhandigd, die vervolgens is opgehangen in de eregalerij in de tuin van het Stadsmuseum Rhenen. Eerder zijn daar ook de plaquettes van Margot Kikkert (kunstenaar van het jaar 2018) en van Henk van de Vis (waardering voor zijn inzet en oeuvre) opgehangen.

De Kunstroute Rhenen is een samenwerking van Cultuurplatform Rhenen en Stadsmuseum Rhenen, en is bedoeld om de belangstelling voor hedendaagse kunst van kunstenaars uit de eigen omgeving te stimuleren. Ook wordt zo een prikkel tot aankoop gegeven.

Kunst in Rhenen - Expositie van Paulien Vroom in De Vlam in Rhenen - "Herinnering"

Over Pauline Vroom
Pauline Vroom schildert, tekent en schrijft gedichten vanaf de lagere school. Een grote inspiratiebron voor haar is de natuur, zoals die in het dagelijks leven en eigen omgeving te ervaren is. Pauline werkt vanuit de herinnering aan wat haar geraakt heeft. Vaak zijn dat beelden, die teruggaan tot in de kindertijd. Zij combineert die beelden tot een schilderij.

Kunst in Rhenen - Expositie van Paulien Vroom in De Vlam in Rhenen - Pauline Vroom

Pauline Vroom studeerde o.a. aan de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem, de Rijksacademie van Beeldende Kunsten Amsterdam en bij individuele kunstenaars. Zij heeft sinds 1970 deelgenomen aan groeps- en solotentoonstellingen in Nederland, België en Duitsland. Zo exposeerde Pauline in 2016 op de expositie “Grenzeloze groei”. Daarbij werd werk vertoond van 11 lokale kunstenaars die aan de hand van hun werken vertellen over de grenzen die zij tegen gekomen zijn in hun carrière. Het resultaat was een verrassend persoonlijke tentoonstelling.

De opening van de expositie van Pauline Vroom vindt plaats op zondag 8 december 2019 om 12:00 uur. Na de openingsmiddag kunt u de expositie bekijken rond de lezingen, films en concerten in De Vlam. Klik hier om naar Pauline’s website te gaan.

Foto “Herinnering”: © Mirjam Soethaert

Locatie

Beukenlaan 2 Rhenen

Tijden

Begint 08 dec 2019 om 12:00 uur
Eindigt 15 mrt 2020 om 17:00 uur

Toegangsprijs

Gratis

Opgelet! De eindtijd is bedoeld voor depublicatie van deze pagina.

Contactgegevens