Etty als gids door ons innerlijk landschap

Overzicht

Schrijfcursus in Rhenen - Etty als gids door ons innerlijk landschap Schrijfpassie (foto: © Joods Historisch Museum)

Datum: 08 mei 2018

Conny Plomp neemt u mee aan de hand van citaten van Etty uit het boek “In duizend zachte armen, gedachten bij elke dag van het jaar”. Al schrijvend ontdekt u wat haar citaten met ons doen. Etty als gids door ons innerlijk landschap.

De dagboeken en brieven van Etty Hillesum zijn een bron van inspiratie voor heel veel mensen. Gedurende twee jaar Etty haar innerlijk leven in een bijna ononderbroken reeks aantekeningen vormgegeven. In de schaduw van de oorlog vindt zij een eigen stem over de wereld om haar heen. Haar zelfonderzoek is eerlijk en nietsontziend. De actualiteit van haar dagboeken en brieven ligt in haar spirituele ontwikkeling, haar liefde voor haar medemensen, haar literaire ambities en haar diepe inzichten.

Etty als gids door ons innerlijk landschap is een introductie op de cursus, die ik in oktober in ‘de Vlam’ zal geven.

Schrijfcursus in Rhenen - Etty als gids door ons innerlijk landschap Schrijfpassie (foto: © Joods Historisch Museum Schrijfcursus in Rhenen - Etty als gids door ons innerlijk landschap Schrijfpassie (foto: © Joods Historisch Museum

Over Schrijfpassie
Sinds haar 13e jaar schrijf Conny al dagboeken. Ze wist niet dat er een hele “industrie” was ontstaan rond het fenomeen dagboekschrijven. Conny ontdekte dat er cursussen waren en schrijfcoaches, boeken over dit onderwerp en websites. Haar belangstelling werd gewekt door de cursus “Luisteren naar je pen” van Christine de Vries en boeken van Nathalie Goldberg en Julia Cameron. In het Lioba klooster in Egmond aan Zee volgde Conny Plomp de cursus ‘Luisteren naar je pen”. Het werd een ervaring die haar toekomst zou veranderen. Ze ontdekte een nieuwe passie! Conny Plomp heeft zich laten certificeren als cursusleidster voor “Luisteren naar je pen” en in het voorjaar van 2010 is “SchrijfPassie” geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Ook bij Schrijven op de Greb 2018 werkt Conny graag met, voor en in dialoog met mensen en het geven van schrijfcursussen en -workshops voldoen perfect aan dit ideaal. Schrijvend luisteren naar wat er in je verborgen ligt, is erg verrassend wanneer jezelf daarvoor toestemming geeft. Schrijfpassie wil anderen laten delen in het plezier van schrijven. Het is bijzonder te zien dat mensen, die zeggen niet te kunnen schrijven, tot creatieve expressie komen met behulp van schrijftechnieken. Sta je er open voor, dan kan deze vorm van schrijven ook een bijdrage leveren aan je persoonlijke ontwikkeling, al wil Conny Plomp wel nadrukkelijk stellen dat de cursussen en workshops geen (vervanging van) therapie zijn, maar dat ze misschien wel een therapeutisch effect kunnen hebben.

Foto’s (incl. banner, highlight en slide): © Joods Historisch Museum/Joods Cultureel Kwartier (met dank aan Anton Kras). Fotograaf pagina afbeeldingen: Bernard Meylink.

Locatie

Majoor Jacomettiweg 19

Tijden

Begint 08 mei 2018 om 19:30 uur
Eindigt 08 mei 2018 om 22:00 uur

Toegangsprijs

€ 25,=

Contactgegevens