Enrico Pace en Igor Roma

Overzicht

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Enrico Pace en Igor Roma

Datum: 23 nov 2019

Op zaterdag 23 november kunt u in de Cunerakerk in Rhenen naar een pianoconcert van Enrico Pace en Igor Roma.

Enrico Pace won in 1989 het Internationaal Franz Liszt Piano Concours en Igor Roma werd in 1996 winnaar van dezelfde wedstrijd. Beiden startten een solocarrière, maar vonden elkaar ook in het repertoire voor twee piano’s. Een spectaculair muzikaal huwelijk tussen twee verschillende persoonlijkheden, door Trouw-recensent Christo Lelie treffend omschreven: “Pace is vooral de poëet, tevens de fantast, en de meest ingetogen maar ook de kwetsbaarste van beide pianisten. Roma is de perfectionist, de supertechnicus, een pianist bij wie passie en klankschoonheid op bijzondere wijze hand in hand gaan.”

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Enrico Pace en Igor Roma - Enrico Pace

Enrico Pace en Igor Roma (foto onder) spelen drie schitterende werken voor twee piano’s uit het begin van de vorige eeuw. Bijzonder is vooral The Planets, dat eigenlijk alleen in de orkestversie bekend is. Een zenuwontsteking verhinderde dat Gustav Holst zelf de orkestratie maakte. Bovendien was door geldgebrek en de permanente onzekerheid in de Eerste Wereldoorlog een orkestrale uitvoering ondenkbaar. En blanc et noir is één van de meest geïnspireerde, maar ook één van de laatste composities van Debussy. De Trois Nocturnes zijn geschreven voor orkest en vrouwenkoor. De eerste twee delen zijn bewerkt voor 2 piano’s door Maurice Ravel, het laatste deel is bewerkt door Zoltán Kocsis.

Concert in Rhenen - Klassiek aan de Rijn presenteert Enrico Pace en Igor Roma - Igor Roma

Programma

  • Claude Debussy: En blanc et noir
  • Claude Debussy: Trois Nocturnes
  • Gustav Holst: The Planets op. 32

Vrienden van Klassiek aan de Rijn
De concerten van Klassiek aan de Rijn, zoals dat van het Piano Quartet, zijn alleen mogelijk als de organisatie (naast subsidies en sponsoren) een flinke groep vrienden hebben die haar ondersteunt. Voor minimaal € 49 per concertseizoen* helpt u Klassiek aan de Rijn om steeds weer een mooi en inspirerend jaarprogramma samen te stellen. Als dank krijgt u een gratis upgrade bij elk concert: bij een reservering tot twee personen zit u vooraan in de kerk, zodat u de concerten van zeer dichtbij meemaakt, zonder dat u heel vroeg aanwezig hoeft te zijn. In de pauze worden de drankjes (inclusief) speciaal voor u geserveerd in het koor van de kerk. Klik hier om u op te geven als Vriend van Klassiek aan de Rijn.

Ontvang als welkomstcadeau een mooie klassieke cd!

* Een concertseizoen loopt van 1 juli t/m 30 juni.

Foto’s: © Marco Borggreve (Enrico Pace), Roberto Gramola (Igor Roma)

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 23 nov 2019 om 20:15 uur
Eindigt 23 nov 2019 om 22:15 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 28,=
CJP / Student: € 14,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje

Contactgegevens