Ekaterina Levental: “De weg”

Overzicht

Datum: 03 sep 2016

In een aangrijpende voorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op “de weg” die zij als tiener aflegde. De weg, die begon in Tasjkent en die leidde van land naar land, toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie Oezbekistan moesten verlaten.

In een regie van Chris Koolmees vertelt en zingt Ekaterina over het vallen en opstaan tijdens de vlucht, over het verlies van vriendschappen en vervreemding, maar ook hoop voor de toekomst. “De weg” toont de onuitputtelijke veerkracht van een kind in dramatische omstandigheden. een tiener, vastberaden haar sprookje te vinden, vasthoudend aan haar verbeelding.

“De weg” staat voor een goed verhaal, een prachtige enscenering, een vurige vertolking, heerlijke muziek; dit alles ten bate van de sleutelzin van het verhaal en dat voor elke vluchteling geldt: ‘ik denk dat ik mijn schaamte verloren heb’.

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet-Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij het cum laude haar masterdiploma.

Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer. Zij werkt mee aan de producties van verschillende operahuizen en muziektheatergezelschappen en maakt eigen theaterproducties waarin zij haar talenten en mogelijkheden combineert. Daarnaast treedt Ekaterina op met concert- en oratoriumrepertoire in belangrijke zalen in Nederland en het buitenland.

De Vlam 100-jaar 622x488

Locatie

Beukenlaan 2 Rhenen

Tijden

Begint 03 sep 2016 om 20:00 uur
Eindigt 03 sep 2016 om 22:00 uur

Toegangsprijs

€ 10,00 p/p
Leden en begunstigers: € 5,00

Contactgegevens

logo-de-vlam-346