Dwalen door een bos vol verhalen (03-05)

Overzicht

Wandeling in Rhenen - Dwalen door een bos vol verhalen door Cuneragilde

Datum: 03 mei 2018

Gidsen van het Rhenens Cuneragilde gaan dit voorjaar en in de zomer twee keer per maand de Grebbeberg op voor een cultuur-historische avondwandeling. Elke eerste en de derde donderdag van de maand kun je mee om het Grebbebos en de mysteries van deze bijzondere plek in de schemering te beleven: Dwalen door een bos vol verhalen.

Dwalen door een bos vol verhalen gaat anderhalf uur over een heuvel die sinds mei 1940 in ons nationale collectieve geheugen staat gegrift. Maar ‘De Greb’ is meer dan alleen het slagveld waar 420 Nederlandse en 250 Duitse mannen stierven.

De Greb is vooral een geologisch monument met sporen uit de oertijd, die vertellen hoe het hier begon. En je ziet ook wat het nu is geworden: kraamkamer en domein van kleine en grote wezens, van vleermuizen en bosuilen tot reeën en wilde paarden.

Wandeling in Rhenen - Dwalen door een bos vol verhalen door Cuneragilde

Een bos met chique beukenlanen, percelen voormalig productiebos met grove dennen en hun familie, de dansende vliegden. Oeroud akkermaalshout herinnert aan eekschillers en hun strijd om het bestaan. Onder de linden op Koningstafel werd het goede leven gevierd, een picknickplek van vorsten. Hier ligt ook een aardfort uit de dagenraad van onze geschiedenis; de tijd waarin legendes werden geboren, zoals die over Sint Cunera en Koning Redbad.

De gids van Cuneragilde ontvangt je elke eerste en derde donderdag van de maand op de parkeerplaats bij militair ereveld Grebbeberg.

Aanmelden is niet nodig. Honden mogen niet mee. Dwalen door een bos vol verhalen is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze wandeling vindt ook plaats op  17 mei, 7 juni, 21 juni, 5 juli, 19 juli, 2 augustus en 16 augustus.

Over Cuneragilde
Het Cuneragilde is in 2000 ontstaan als een werkgroep van het VVV. Ons doel is om het culturele erfgoed van Rhenen zichtbaar te maken voor bewoners en toeristen. Dat doen we door diverse rondleidingen te geven en gedurende het zomerseizoen de Cunerakerk voor bezoek open te stellen. Bij de rondleidingen aan jong en oud zijn ca. 50 vrijwilligers betrokken. In 2007 is “het Cuneragilde” een zelfstandige rechtspersoon geworden: de “Stichting Cuneragilde Rhenen”. Vrijwilligers en bestuurders van het Cuneragilde ontvangen geen vergoeding voor hun inspanningen.

Locatie

T.h.v. Grebbeweg 123 Rhenen

Tijden

Begint 03 mei 2018 om 19:00 uur

Toegangsprijs

12 Jaar en ouder: € 3,=
Jongeren t/m 12 jaar: € 1,50

Contactgegevens