Dusty Strings-dag bij De Zingende Snaar

Overzicht

Muziek in Rhenen - Dusty Strings-dag bij De Zingende Snaar met Ray Mooers en Sari van Brug

Datum: 13 apr 2019

Op zaterdag 13 april houdt Harpwinkel De Zingende Snaar de Dusty Strings-dag. Ray Mooers, directeur van Dusty Strings in Seattle, bezoekt de winkel. Daarom staat deze dag in het teken van de Dusty Strings harpen en hammered dulcimers. Jeanette van Nieulande heeft  een leuk programma samen gesteld voor harpisten en hammered dulcimer spelers of mensen die het gewoon interessant vinden.

Programma

  • 10:00: Dusty Strings hammered dulcimer slide show. Ray Mooers presenteert een dia serie over de bouw van hammered dulcimers (hakkebord).
  • 11:00 – 12:30 uur: Introductie workshop hammered dulcimer spelen. Leer de eerste beginselen van het bespelen van dit bijzondere instrument. Wij hebben een paar dulcimers gereed staan.
  • 14:00: Dusty Strings slide show over het bouwen van harpen. Aan de hand van veel foto’s laat Ray Mooers zien hoe de Dusty Strings harpen gebouwd worden.
  • 15:00 – 17:00 uur: Workshop hoe onderhoud ik mijn Dusty Strings harp. Hoe verzorg ik mijn harp optimaal? Waar moet ik op letten? U leert ook hoe u uw harp zelf kan reguleren. U mag uw eigen harp meenemen om aan te werken.
  • 19:30 uur: CD presentatie door harpiste Sari van Brug

Sari van Brug zal tijdens de Dusty Strings-dag een CD-presentatie geven van haar nieuwe CD. Op deze CD staan werken van de Nederlandse componist, Herman Beeftink. De stukken vallen in de genres: new age, filmmuziek en minimalisme. De oorspronkelijk voor piano geschreven stukken zullen door Sari op haar Dusty Strings FH36S en Lyon & Healy Style 85 worden uitgevoerd.

Aanmelden voor de Dusty Strings-dag kan bij harpwinkel De Zingende Snaar via (0317) 76 91 34 of info@zingendesnaar.nl.

Harpworkshop in Rhenen - Dusty Strings-dag bij De Zingende Snaar met Ray Mooers en Sari van Brug

Harplessen
Naast de aanschaf van harpen verzorgt De Zingende Snaar ook harplessen. Deze worden gegeven door Frouke Leeuwendal. Zij is sinds 2007 actief als harpdocente. Ze geeft reeds harplessen aan de muziekschool te Barneveld en in haar eigen lespraktijk in Papendrecht. Ook heeft zij een lespraktijk in de winkel van De Zingende Snaar Harpen in Rhenen. Kinderen kunnen vanaf 6 jaar beginnen met de lessen. Ook volwassenen zijn welkom. Frouke heeft in haar lespraktijk leerlingen van 6 tot 80 jaar!

Instapcursus
Om te beginnen met harpspelen start men altijd met de “instapcursus”. Dit zijn 8 lessen waarbij de beginselen van het harpspelen worden geleerd. Ook maken we een begin met noten lezen. De leerling krijgt op de eerste les materiaal waaruit gewerkt wordt. De lessen zijn wekelijks of twee-wekelijks, en duren 30 of 40 minuten.

In principe krijgt men privéles. Wanneer u graag met een vriend of vriendin naar de les wilt komen kunt u ervoor kiezen om “duoles” te volgen. Hier wordt hetzelfde gedaan als bij de individuele les, maar u leert ook om samen te spelen. Erg gezellig en ook heel leerzaam!

Locatie

Koningin Elisabethplantsoen 5A Rhenen

Tijden

Begint 13 apr 2019 om 10:00 uur
Eindigt 13 apr 2019 om 21:00 uur

Toegangsprijs

Concert: € 10,= p/p
Overige: Gratis

Contactgegevens

logo Harpwinkel De Zingende Snaar