Duo Belder-Kimura bij De Korenwinde

Overzicht

Concert in Rhenen - Duo Belder-Kimura bij De Korenwinde

Datum: 18 jan 2020

Op zaterdag 18 januari kunt u in De Vlam in Rhenen naar Briljante sonates uit de barok van Duo Belder-Kimura. Rie Kimura (barokviool) en Pieter-Jan Belder (klavecimbel en fortepiano) werkten in 2014 voor het eerst samen; deze samenwerking resulteerde in een succesvolle tour door Japan, waarna ze besloten om een serieus partnerschap te starten. Ze verkennen het uitgebreide vioolsonate-repertoire uit de 18e en het begin van de 19e eeuw. Door zich te richten op de retorische eigenschappen die ook deze kamermuziek kenmerkt heeft het spel van Duo Belder-Kimura een grote vitaliteit en intensiteit.

Rie Kimura is afkomstig uit Japan. Haar uitstekende vaardigheden als kamermusicus maken dat ze als violiste erg in trek is. Rie studeerde barokviool bij Lucy van Dael aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze cum laude afstudeerde.

Pieter-Jan Belder studeerde blokfluit en klavecimbel aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. In 1990 behaalde hij voor beide instrumenten zijn diploma UM. Hij treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland. Vanaf 1991 maakte Belder vele CD-opnames waarmee hij als klavecinist internationale erkenning en bekendheid verwierf.

Voor Briljante sonates uit de barok is gekozen voor werken van Corelli, Bach, Leclair en Scarlatti.

Concert in Rhenen - Duo Belder-Kimura bij De Korenwinde

Over De Korenwinde
Stichting Concerten De Korenwinde organiseert jaarlijks in Rhenen zes of zeven concerten met klassieke kamermuziek, zoals Duo Belder-Kimura. Voor deze concerten is De Vlam in Rhenen de vaste locatie, met ca. 80 zitplaatsen. De concerten hebben een lage drempel en kenmerken zich door kleinschaligheid, intimiteit en direct contact tussen musici en publiek.

Meer informatie staat op de website (klik op het logo). Daar kunt u ook kaartjes en abonnementen bestellen.

Abonnementen 2019 – 2020
De prijzen zijn ten opzichte van vorig jaar gelijk gebleven. U kunt een keuzeabonnement nemen voor 4 of 5 concerten, maar u kunt natuurlijk ook een volledig abonnement voor alle 6 concerten aanschaffen. Het keuzeabonnement wordt verstrekt als knipkaart, zodat u zelf kunt bepalen welke concerten u bijwoont. Een abonnement biedt u een flinke korting ten opzichte van het kopen van losse kaartjes, en voor donateurs is de korting nog hoger! Voor het bestellen van abonnementen kunt u hier terecht.

Locatie

Beukenlaan 2 Rhenen

Tijden

Begint 18 jan 2020 om 20:00 uur

Toegangsprijs

27 Jaar en ouder: € 18,=
19 t/m 26 jaar: € 12,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Contactgegevens