Dostojevski Kwartet bij De Korenwinde

Overzicht

Muziek in Rhenen - Concerten De Korenwinde presenteert Dostojevski Kwartet

Datum: 01 dec 2018

Het Dostojevski Kwartet werd in 2014 opgericht door Charlotte Basalo Vázquez (viool), Julia Kleinsmann (viool), Lisa Eggen (altviool) en Emma Kroon (cello). Al vanaf het begin spelen zij intensief en met veel plezier samen. De naam Dostojevski Kwartet is ontleend aan de Russische schrijver Fjodor Dostojevski en verwijst naar de plek waar het kwartet is opgericht: het idee om een kwartet te vormen ontstond aan de Dostojevski-singel in Amsterdam. Meteen hadden de jonge musici een muzikale klik met elkaar. De vier dames van het Dostojevski Kwartet leren vooral van elkaar door samen te spelen en krijgen daarbij ook begeleiding van gerenommeerde kamermuziekdocenten zoals Luc-Marie Aguera, Marc Danel en Sven Arne Tepl.

Naast hun passie voor kamermuziek hebben de jonge musici van het Dostojevski Kwartet ook individueel vele masterclasses en cursussen gevolgd. Ook deden zij met veel succes mee aan concoursen. Zo zijn de leden allen afzonderlijk prijswinnaars van het toonaangevende Prinses Christina Concours.
Lisa, Julia en Emma spelen alledrie op een instrument ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Dit concert met werken van Mendelssohn, Schulhoff, Bosmans en Schnittke vindt plaats in De Vlam.

Muziek in Rhenen - Concerten De Korenwinde presenteert Dostojevski Kwartet

Over De Korenwinde
Stichting Concerten De Korenwinde organiseert jaarlijks in Rhenen zes of zeven concerten met klassieke kamermuziek, waaronder De Groote Oorlog. Voor deze concerten is ‘De Vlam’ de vaste locatie, met ca. 75 zitplaatsen.De concerten hebben een lage drempel en kenmerken zich door kleinschaligheid, intimiteit en direct contact tussen musici en publiek.Veel mensen weten de weg naar ‘De Vlam’ al te vinden; ook u bent van harte welkom!

U kunt een keuzeabonnement nemen voor 4 of 5 concerten, maar u kunt natuurlijk ook een volledig abonnement voor alle 6 concerten aanschaffen. Het keuzeabonnement wordt verstrekt als knipkaart, zodat u zelf kunt bepalen welke concerten u bijwoont. Een abonnement biedt u een flinke korting ten opzichte van het kopen van losse kaartjes, en als donateur is de korting nog hoger! Het jubileumkinderconcert valt buiten enig abonnement; daarvoor moet u apart een kaartje bestellen à € 10,00 per persoon. Ook hier mogen kinderen gratis naar binnen.

Kijk voor meer informatie over concerten op de website van Stichting Concerten De Korenwinde.

Locatie

Beukenlaan 2 Rhenen

Tijden

Begint 01 dec 2018 om 20:00 uur

Toegangsprijs

27 Jaar en ouder: € 18,=
19 t/m 26 jaar: € 12,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Contactgegevens