Demonstraties in atelier Evelien van Os

Overzicht

Kunst in Rhenen - Demonstraties in atelier Evelien van Os tijdens Kunstroute Rhenen 2019

Datum: 14 sep 2019

Tijdens de Kunstroute Rhenen 2019, op zaterdag 14 en zondag 15 september, kunt u tussen 11:00 en 17:00 uur naar demonstraties keramiek draaien en majolica schilderen. Deze vinden plaats in het atelier van Evelien van Os, waar ook Anne Mittelmeijer aanwezig zal zijn. Naast de genoemde demonstraties kunt u ook kennismaken met schilderijen, keramiek en sieraden.

Evelien van Os zal de majolica-techniek demonstreren op tegels, gebruiksgoederen en sieraden. Majolica is een oude kunstvorm uit Spanje, die via Italië naar Nederland is gekomen en zo is ons “Delfts Blauw” ontstaan. Bij deze techniek wordt op het rauwe, ongebakken tinglazuur een voorstelling geschilderd die met het bakproces in de glazuurlaag zakt. De decoraties (beschilderingen) worden gemaakt met oxides en kleurpigmenten.

Gastkunstenaar Anne Mittelmeijer zal de demonstratie keramiek draaien verzorgen. Daarbij gaat het om het vervaardigen van gebruikskeramiek (vazen bekers,borden, etc.) op de draaischijf. Anne laat zien hoe  de klei gecentreerd wordt, om deze daarna op trekken en de gekozen vorm te geven. Het werken met klei is een proces dat veel tijd in beslag neemt, van het walken (met handen kneden) van de klei tot aan de stook. Daarna volgt het glazuren of decoreren van de werkstukken en dan de tweede stook, de glazuurstook.

Over Evelien van Os en Anne Mittelmeijer
Evelien van Os heeft haar atelier aan de Boslandweg waar zij op maandag en dinsdag schilder- en tekenlessen geeft. Zelf is ze daar werkzaam als schilderes en keramiste. Evelien werkt veel met de majolica techniek op gebruiksgoed. Haar keramiek wordt verkocht in diverse galeries.

Kunst in Rhenen - Demonstraties in atelier Evelien van Os tijdens Kunstroute Rhenen 2019 - Evelien van Os

Anne Mittelmeijer woont in Leersum waar zij ook haar keramiek atelier aan huis heeft. Zij werkt veel met engobes en fel gekleurde glazuurdecoraties. Haar werk omvat ook houtgestookt keramiek. Anne heeft op diverse locaties geëxposeerd. Momenteel is er werk van haar te zien tijdens een tentoonstelling in Driebergen. Anne Mittelmeijer is ook deelnemer aan de Kunst Atelier Route Leersum en heeft haar atelier op zaterdag 7 en zondag 8 september van 12:00 tot 17:00 uur.

Kunst in Rhenen - Demonstraties in atelier Evelien van Os tijdens Kunstroute Rhenen 2019 - Anne Mittelmeijer

Evelien van Os en Anne Mittelmeijer hebben in 2014 de 3-jarige Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda afgerond. Daarna hebben de kunstenaressen nog diverse, extra leerjaren bij deze opleiding en elders gevolgd.

Locatie

Boslandweg 2 Rhenen

Tijden

Begint 14 sep 2019 om 11:00 uur
Eindigt 15 sep 2019 om 17:00 uur

Toegangsprijs

N.v.t.

Contactgegevens