Delicatessen, English Baroque Songs

Overzicht

Concert in Rhenen - Delicatessen door Steven Devine en Kate Semmens bij De Korenwinde in De Vlam Rhenen

Datum: 21 apr 2018

Soms hebben musici een avond ‘over’. Daarom kan De Korenwinde op 21 april a.s. een gratis, extra concert aanbieden: Delicatessen. Sopraan Kate Semmens en  klavecinist Steven Devine brengen een feestelijk en door en door Engels muzikaal menu met smakelijk werk van o.a. Purcell, Blow en Händel. Kortom, Delicatessen is om je vingers bij af te likken.

De carrière van Steven Devine is te uitgebreid om hier allemaal op te noemen. Zo speelt hij onder meer de klavecimbel bij London Baroque, het ensemble van de wereldberoemde sopraan Emma Kirkby. Kate Semmens is een sopraan met een brede en gevarieerde achtergrond. Zij is vooral  bekend vanwege haar rollen in barok- en klassieke opera’s. Daarnaast zong Kate ook in bekende koren en trad veelvuldig solistisch op met onder andere Steven Devine.

Steven Devine over het programma: “In ‘Delicatessen’ worden 17e en 18e-eeuwse Engelse componisten gepresenteerd die bekend waren vanwege hun talent om van woorden muziek te maken. Vooral Henry Purcell blonk uit in het verklanken van de Engelse taal. Wij presenteren liederen van zijn hand, gecombineerd met werk van componisten die schreven voor de Londense Pleasure Gardens. Het publiek kwam daar voor toegankelijke muziek, die uitnodigde te blijven luisteren. De makers hoopten dat de luisteraars na afloop dan de gedrukte bladmuziek zouden kopen. De teksten bezingen veelal de liefde in een landelijke omgeving waar vogeltjes tot passie aanzetten, en waar herdertjes en herderinnetjes elkaar vinden of juist verlaten, met alle gevolgen van dien…”

Concert in Rhenen - Delicatessen door Steven Devine en Kate Semmens bij De Korenwinde in De Vlam Rhenen

Bio
Vanaf 1996 werden bij de familie Vis te Rhenen regelmatig huisconcerten en masterclasses georganiseerd, gegeven door en voor afgestudeerde musici en vergevorderde studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. De reacties van de gasten waren onverkort positief tot zeer positief. In verband met de organisatorische implicaties en de soms financiële risico’s die het organiseren van concerten en masterclasses met zich meebrengt, ontstond de wens om enerzijds een nog betere formule te ontwikkelen, anderzijds een bredere basis te vormen om de continuïteit beter te kunnen waarborgen. Dit leidde tot de oprichting van De Korenwinde in 1999.

 

Locatie

Beukenlaan 2 Rhenen

Tijden

Begint 21 apr 2018 om 20:00 uur
Eindigt 21 apr 2018 om 22:00 uur

Toegangsprijs

Gratis (drankje in de pauze is voor eigen rekening)

Contactgegevens