Cursus Bridge voor beginners

Overzicht

Cursus in Rhenen - Bridge voor beginners door Bridge Instuif Rhenen

Datum: 23 sep 2019

Op 23 september start Bridge-Instuif Rhenen met een cursus voor beginners. Bridge is een gezellig (denk)spel dat u samen met een partner speelt tegen een ander koppel. Eenmaal geleerd kunt u het tot op hoge leeftijd blijven spelen. Kortom, u bent nooit te oud voor bridge. Iedereen die van kaarten en gezelligheid houdt, kan het spel leren. Zelfs als u nog nooit een kaartspel heeft gespeeld.

Tijdens de cursus Bridge voor beginners wordt op eenvoudige wijze de beginselen van dit fascinerende spel uitgelegd. Tijdens iedere les wordt er nieuwe theorie behandeld. Daarna wordt deze vergaarde kennis meteen in praktijk gebracht. Ieder viertal wordt hierbij begeleid door een docent. Al na een paar lessen kunt u ook thuis met medecursisten het geleerde in praktijk brengen aan de hand van oefenmateriaal.

Cursus in Rhenen - Bridge voor beginners door Bridge Instuif Rhenen

De cursus Bridge voor beginners vindt plaats op 12 maandagmiddagen in het Dorpshuis in Achterberg. Opgelet! U kunt niet tussendoor instappen. Voor aanmelden en info kunt u terecht bij Helma Bons (0317-613390) of Jos de Boer (0317-619608).

Overige curusdata

  • 30 september
  • 7, 14, 21, 28 oktober
  • 4, 11, 18, 25 november
  • 2, 9 december

Over Bridge-Instuif Rhenen
De Bridge-Instuif Rhenen werd op 1 oktober 1992 in het leven geroepen op initiatief van Ardie Chevallier, destijds voorzitter van de Bridgeclub Rhenen. Hij hoopte daarmee te bereiken dat de (te) grote toeloop van paren op de wedstrijdavond van de bridgeclub wat zou afnemen. Na enige tijd nam (huidig erelid) Bob van der Weerd de organisatie over van de drives, die in het Dienstencentrum `t Trefpunt werden gehouden. Aanvankelijk waren er ca 16 deelnemers (vier tafels). Van der Weerd vond dit aantal een te smalle basis en nodigde bridgedocente Dita Kelder uit om cursussen in ‘t Trefpunt te verzorgen voor met name 50-plussers. Later werden deze cursussen overgenomen door Bob van der Weerd, die in 2000 zijn activiteiten stopzette.

Aanvankelijk werd er alleen elke dinsdagmiddag in het Dienstencentrum `t Trefpunt gespeeld. De deelnemers werden echter zo enthousiast, dat men vroeg naar een mogelijkheid van twee bridge-instuiven per week. Omdat dit in `t Trefpunt niet meer mogelijk was, verhuisde Bridge-Instuif Rhenen naar het Dorpshuis in Achterberg. Daar startte de vereniging in oktober 1996 een bridge-instuif op de vrijdagmiddag.

Locatie

Achterbergsestraatweg 184 Achterberg

Tijden

Begint 23 sep 2019 om 13:30 uur
Eindigt 23 sep 2019 om 16:00 uur

Toegangsprijs

€ 75,= p/p (incl. lesmateriaal en een consumptie)

Contactgegevens

Bridge-Instuif Rhenen