Cuneraconcert 2019 in Cunerakerk

Overzicht

Muziek in Rhenen - Rotary Club Rhenen - Veenendaal presenteert Cuneraconcert 2019

Datum: 04 jan 2019

Op vrijdag 4 januari kunt u naar het Cuneraconcert 2019. Inmiddels is dit een ware traditie als aftrap voor het nieuwe jaar! Het Cuneraconcert wordt al voor de vijfde keer georganiseerd door Rotary Club Rhenen-Veenendaal. Dit jaar is het motto ‘Op 1 januari in Wenen, op 4 januari in Rhenen!’ De uitvoering van het schitterende Cuneraconcert 2019 wordt verzorgd door het JeugdOrkest Nederland. Dit orkest, dat bestaat uit jonge musici in de leeftijd van 14 tot 20 jaar die op zeer hoog niveau klassieke muziek vertolken, staat dit keer onder leiding van dirigent Arjan Tien (foto).

Muziek in Rhenen - Rotary Club Rhenen - Veenendaal presenteert Cuneraconcert 2019 - Arjan Tien

Het JeugdOrkest Nederland oefent in de weekends en de vakantieperiode, waardoor het in staat is en prachtige uitvoering te geven. De rest van het jaar zitten de leden op school en volgen lessen op diverse conservatoria. Het JeugdOrkest Nederland brengt bij het Cuneraconcert 2019 de 17-jarige violiste Mayte Levenbach mee. Zij is de winnares van het Prinses Christinaconcours 2018. Mayte (2001) begon op vijfjarige leeftijd met de Suzuki vioolmethode. Amper twee jaar later werd ze aangenomen bij de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier kreeg ze eerst les van Ilona Sie Dhian Ho en vervolgens van Theodora Geraets. Op dit moment heeft ze  privéles van Julia Dinerstein.

Muziek in Rhenen - Rotary Club Rhenen - Veenendaal presenteert Cuneraconcert 2019 - Mayte Levenbach

Vanwege haar virtuoze spel heeft Mayte mogen soleren bij verschillende orkesten, zoals het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch orkest, Het Gelders Orkest, het Maestro Jules Orkest, de Marinierskapel, recentelijk het Symfonie Orkest Cuenca (Ecuador) en in maart 2019 bij het Alveare orkest met Mendelssohns Vioolconcert in e. Sinds september 2016 is ze lid van de LGT Young Soloists, een internationaal kamerorkest met Zürich als standplaats. Samen met hen heeft ze al vele concerten in de wereld mogen geven, afwisselend als soliste en orkestlid. Mayte speelt op een viool gebouwd door Johannes Jacobs.

Programma

  • Ouverture Ruslan en Lyudmila van Mikhail Glinka. Deze ouverture is onderdeel van de gelijknamige opera uit ca. 1840.
  • Tweede Vioolconcert van Sergei Prokofjev uit 1935 (soliste Mayte Levenbach)

Pauze

  • De Eerste Symphonie van Dmitri Sjostakovitsj, een jeugdwerk uit 1925.
  • En een nog nader te bepalen feestelijke toegift.

Na afloop van het Cuneraconcert 2019 zal de voorzitter van de Stichting Community Service Rotary Rhenen-Veenendaal de opbrengst de avond onthullen en overhandigen aan de burgemeesters van Rhenen en Veenendaal. De netto opbrengst is zoals altijd voor het goede doel en in 2018 waren dat de Jeugdcultuur en Sportfondsen in Rhenen en het Veenendaal. De goede doelen van dit jaar worden later bekend. Meer informatie is te vinden op de website van Cuneraconcert.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van Cuneraconcert (klik op het logo) of in in de Cunerakerk op 4 januari 2019.

Foto Arjan Tien: © Helette Photography

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 04 jan 2019 om 19:30 uur
Eindigt 04 jan 2019 om 22:00 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: € 27,50
Jongeren 14 tot 18 Jaar en CJP: € 17,50
Jongeren tot 14 jaar: Gratis

Contactgegevens

Cultuurplatform Rhenen - logo Cuneraconcert