Cunera Wandeltocht 2018

Overzicht

Excursie in Rhenen - Cunera Wandeltocht 2018 met Wim van Zanten tijdens Cuneradag

Datum: 09 jun 2018

Wat is 9 juni (Cuneradag 2018) zonder de Cunera Wandeltocht 2018? Dit jaar vindt de tiende editie plaats en ook nu kom je weer op bijzondere plaatsen. Sterker nog, vraag Wim van Zanten naar de mooiste plekjes op de Heuvelrug en hij neemt je mee over wandelpaden met prachtige vergezichten en kronkelpaden tussen bloeiende brem. Dus als deze liefhebber van wandelen in de natuur een route tussen Rhenen en Elst uitstippelt, dan is het genieten.

De Cunera Wandeltocht is een rondje van ruim 10 kilometer tussen Rhenen en Elst. De route gaat langs de noordflank van de Utrechtse Heuvelrug en terug langs de zuidhelling, met uitzichten over de Rijn en Betuwe. Het is een tocht voor elke leeftijd, mits goed ter been, want het gaat bijna alleen over bospaden.

Excursie in Rhenen - Cunera Wandeltocht 2018 met Wim van Zanten tijdens Cuneradag

Deze tiende Cunera Wandeltocht heeft slechts één afstand. Dat maakt hem geschikt als wandeling voor het hele gezin. Met de bijbehorende gezellige sfeer van een avondvierdaagse. De excursie begint en eindigt tussen de kraampjes en attracties van de Cuneramarkt. Daarna gaat de Cunera Wandeltocht 2018 door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, langs de leemkuil, Kwintelooijen en over Plantage Willem III. Daar kunt u onder meer damherten, konikpaarden (foto) en galloway-runderen tegenkomen. Tenslotte gaat de Cunera Wandeltocht 2018 via de Palmerswaard – dit jaar extra toegevoegd aan de route – met zijn plassen en moerasgebieden, om hierna terug te keren op de startlocatie.

Het inschrijfgeld gaat naar de Stichting Hulp aan Câmpina, die de levensomstandigheden wil verbeteren in de gelijknamige Roemeense stad. De Cunera Wandeling duurt ruim twee uur. “Kinderen kunnen deze afstand gemakkelijk lopen”, weet route-uitzetter Wim van Zanten uit zijn ervaring in het onderwijs. “Maar het gaat wel door bos en dan is het beter dat ze onder toezicht van volwassenen lopen.”

De inschrijving begint om 11:00 uur bij de kraam van Stichting Hulp aan Câmpina, tegenover restaurant De Koning van Denemarken. Honden zijn verboden op Plantage Willem III.

Klik hier voor het programma van Cuneradag 2018.

Locatie

Tegenover Utrechtsestraatweg 2 Rhenen

Tijden

Begint 09 jun 2018 om 11:00 uur
Eindigt 09 jun 2018 om 14:00 uur

Toegangsprijs

T/m 12 Jaar: € 1,50
13 Jaar en ouder: € 3,00

De begin- en eindtijd vormen de periode voor inschrijving. Medailles kunnen worden opgehaald tot 17:00 uur. U wandelt zonder gids!

Contactgegevens