Cultureel Café van 20 maart 2019

Overzicht

Cultuur in Rhenen - Cultureel Café van 20 maart 2019

Datum: 20 mrt 2019

Binnenkort vindt het tweede Cultureel Café van het jaar plaats in de grote zaal van Moeke Rhenen. Cultuurplatform Rhenen biedt met Cultureel Café een open podium aan iedereen die zijn/haar kunst, kennis, (bedrijfs)activiteit of evenement wil delen met een groot en enthousiast publiek. Tijdens het Cultureel Café van 20 maart 2019 wordt wederom een breed programma aangeboden. En ook nu belooft het weer een boeiende avond te worden.

Programma

  • 20:15 – 20:25 uur: Opening en welkom
  • 20:25 – 20:50 uur: Simone Berger
  • 20:55 – 21:15 uur: Lieke van Manen

Pauze

  • 21:30 – 20:50 uur: Tjebbe Broek
  • 20:55 – 22:15 uur: Presentatie Stadsquiz door Marijn en Reinoud
  • 22:20 – 23:15 uur: Ramshackle

 

Simone Berger
Simone Berger gaf in 2016 het rijk geïllustreerde boek ‘Istori Kita Jouw familiegeschiedenis’ uit . Een leidraad en doe-boek om de Indische familiegeschiedenis levend te maken, te delen en vast te leggen voor de kinderen en kleinkinderen. De interactieve lezingen en workshops die zij in Indisch en Moluks Nederland verzorgt, geven invulling aan een gedeeld verleden die ook bij de naoorlogse generatie nog heel levendig aanwezig is en tot vandaag de dag doorwerkt.

Cultuur in Rhenen - Simone Berger bij Cultureel Café van 20 maart 2019

In februari 2019 verscheen haar tweede boek ‘De lange reis van de Poesaka – Indische tastbare herinneringen’ waarin zij samen met de Indische fotograaf, auteur en filmer Armando Ello ruim dertig personen interviewt. Door te vragen naar hun ‘poesaka’ (erfstuk) een persoonlijk voorwerp dat een symbolische en emotionele waarde heeft en nog de enige tastbare link is naar de Indische roots, legden zij het levenspad vast. Zowel met de pen als met de camera. Personen zoals Adriaan van Dis en Marion Bloem en vele anderen die de afgelopen jaren op het pad van Berger kwamen en haar inspireerden en nieuwsgierig maakten naar hun poesaka.

In 2017 ontving Simone Berger de ZOUT-prijs voor haar boek Istori Kita Jouw Familiegeschiedenis.

Cultuur in Rhenen - Lieke van Manen bij Cultureel Café van 20 maart 2019

Lieke van Manen
Lieke van Manen stond onlangs in haar eentje in een uitverkocht Cultura in Ede. Lef heette de voorstelling. En om alleen een theatershow te vullen moet je inderdaad behoorlijk lef hebben. De show, met het verhaal over haar eigen leven, was doorspekt met zang en was een daverend succes. Wij zijn enorm blij dat zij een stukje uit haar theatershow wil laten horen tijdens het Cultureel Café van 20 maart 2019.

Tjebbe Broek
Tjebbe Broek, te gast bij Cultureel Café  van 20 maart 2019, is een Flamencogitarist uit Utrecht. Vanaf zijn elfde heeft de gitaar al zijn interesse gewekt. Wel kwam hij pas een stuk later in aanraking met Flamencomuziek. Dit gebeurde toen hij op zijn zestiende van gitaarleraar wisselde. Hij was meteen verkocht. Na het afronden van zijn middelbare school verhuisde hij naar Rotterdam om Flamenco te studeren aan het conservatorium. Daar zit hij nu in zijn laatste jaar. Altijd al hield Tjebbe van emotionele muziek waarbij er wat hem betreft geen grenzen hoefden te zijn wat betreft de expressie. “In flamenco kan ik alles vinden wat ik mooi vind in muziek: ritme, gitaarspel, zang, een voor mij onbekende (maar steeds bekender wordende) cultuur en vooral veel emotie.

Ramshackle
Ramshackle is opgericht in 2013 door drummer Sander, zangeres Fanny, gitarist Evert en bassist Niek. Omdat iedereen in Ramshackle een andere muzikale achtergrond heeft, is er een mooie mix ontstaan en heeft de band als coverband een sterk eigen geluid ontwikkeld. De Pop/Rock stijl is nu aangevuld met funk en soul invloeden, waardoor Ramshackle een stevige en swingende coverband is geworden met veel ruimte voor improvisatie en eigen interpretatie. In 2018 versterkt Jeroen ten Caat als toetsenist de band.

Cultuur in Rhenen - Ramshackle bij Cultureel Café van 20 maart 2019

Ramshackle heeft prachtige optredens verzorgd in de regio Wageningen, Rhenen, Ede en Veenendaal. De band is inmiddels een hechte vriendenclub geworden. En dat merk je ook als publiek! Hoogtepunten waren de optredens op Woetstok Wageningen waar Ramshackle in de huid kroop van Shocking Blue, Blondie en Alanis Morissette. In 2019 staat Ramshackle in de line-up van het Bevrijdingsfestival in Wageningen.

Cultureel Café van 20 maart 2019 vindt plaats op de bovenverdieping (ook bereikbaar met de lift) van Grand Café Moeke Rhenen. Zelf iets te delen met de bezoekers van de volgende editie van Cultureel Café? Meld je dan nu aan en stuur een e-mail aan Lea van Son.

Locatie

Veerweg 1 Rhenen

Tijden

Begint 20 mrt 2019 om 20:15 uur
Eindigt 20 mrt 2019 om 23:15 uur

Toegangsprijs

Gratis (deur open om 19:45 uur)

Contactgegevens