Cultureel Café van 16 oktober 2019

Overzicht

Datum: 16 okt 2019

Na de opening van het cultureel seizoen 2019 – 2020, 14 september jl., is het tijd voor Cultureel Café van 16 oktober. Dit vindt plaats in de grote zaal van Moeke Rhenen. Cultuurplatform Rhenen biedt met Cultureel Café een open podium aan iedereen die zijn/haar kunst, kennis, (bedrijfs)activiteit of evenement wil delen met een groot en enthousiast publiek.

Programma

  • 20:15 – 20:30 uur: Opening, welkom en promotie Stadsquiz door Lea van Son
  • 20:30 – 20:40 uur: Laura Ederveen
  • 20:40 – 21.00 uur: Poëzie van Rina Mentink

Pauze

  • 21:15 – 21:45 uur: Gabriëlle Geerts over jongeren in de politiek
  • 21:45 – 22:15 uur: Maya
  • 22:15 – 23:15 uur: Brent Emmerink Trio

Presentatie: Luna van den Brink.

Cultuur in Rhenen - Laura Ederveen bij Cultureel Café Rhenen van 16 oktober

Laura Ederveen (15) woont in Rhenen en gaat naar het Rembrandt College in Veenendaal. Zingen doet ze uiteraard al langer maar onlangs heeft ze voor het eerst opgetreden voor publiek. Laura laat graag van zich horen tijdens Cultureel Café van 16 oktober.

Cultuur in Rhenen - Rina Mentink bij Cultureel Café Rhenen van 16 oktober

Rina Mentink (18) zal op deze avond een zelfgeschreven stukje poëzie voordragen. Al zolang ze zich kan herinneren, houdt ze van lezen en schrijven. Rina haalt inspiratie uit het dagelijks leven en het is voor haar dan ook een manier om haar dag te verwerken. “Ik hoop dat jullie allemaal komen luisteren naar mijn verhaal en hoop dat jullie er van kunnen genieten”.

Cultuur in Rhenen - Gabriëlle Geerts van Progressieve Combinatie Rhenen (PCR) bij Cultureel Café Rhenen van 16 oktober

Gabriëlle Geerts (18) is raadslid voor de Progressieve Combinatie Rhenen. Jongeren in de politiek? Moeten we dat wel willen? Het is een vraag die zij vaker krijgt. Tijdens Cultureel Café van 16 oktober vertelt Gabriëlle over haar eigen ervaringen in de politiek en kijkt ze kritisch naar de voor- en nadelen van raadslid zijn op haar leeftijd. Gabriëlle Geerts houdt een pleidooi vóór meer diversiteit in gemeenteraden, maar niet zonder zelfspot. Kortom: Gabriëlle heeft een boodschap voor jong en minder jong.

Cultuur in Rhenen - Maya bij Cultureel Café Rhenen van 16 oktober

Maya (17) is singer-songwriter en studeert aan het Utrechts Conservatorium. Ze zingt, speelt piano, gitaar en ukelele. Op het podium gebruikt Maya regelmatig een loopstation om haar liedjes mee op te bouwen. Haar muziek is doordringend, poëtisch en donker met een licht randje. Liefhebbers van indie muziek komen zeker aan hun trekken tijdens Cultureel Café van 16 oktober.

Cultuur in Rhenen - Brent Emmerink Trio bij Cultureel Café Rhenen van 16 oktober

Brent Emmerink Trio bestaat uit Brent Emmerink (gitaar/zang), Dennis Kalter (drums) en Nino Kattenberg (bas). Ze hebben elkaar leren kennen op de Herman Brood Academie, waar zij alle drie aan studeerden. Daar kwamen zij erachter alle drie een liefde voor blues te hebben, met Stevie Ray Vaughan in het bijzonder. Al snel kwamen de plannen voor een tribute boven tafel. Het plan, een tribute met het beste van Stevie Ray Vaughan in combinatie met de eigenheid van het Brent Emmerink Trio. Dit resulteert is een tribute die u niet wilt missen!

De groter zaal van Moeke Rhenen bevindt zich op de eerste verdieping en ook goed bereikbaar per lift.

Locatie

Veerweg 1 Rhenen

Tijden

Begint 16 okt 2019 om 20:15 uur
Eindigt 16 okt 2019 om 23:15 uur

Toegangsprijs

Gratis (deur open om 19:45 uur)

Contactgegevens

Logo Cultuurplatform Rhenen