Cultureel Café van 16 januari 2019

Overzicht

Cultuur in Rhenen - NetAlsof bij Cultureel Café van 16 januari 2019

Datum: 16 jan 2019

Ook in 2019 vindt in de grote zaal van Moeke Rhenen het Cultureel Café plaats. Cultuurplatform Rhenen biedt met Cultureel Café een open podium aan iedereen die zijn/haar kunst, kennis, (bedrijfs)activiteit of evenement wil delen met een groot en enthousiast publiek. Tijdens het Cultureel Café van 16 januari 2019 staat er ook weer een grote diversiteit aan sprekers op het programma. En ook nu belooft het weer een boeiende avond te worden.

Programma

  • 20:15 – 20:30 uur: Opening en welkom
  • 20:30 – 20:40 uur: Ineke Hogema
  • 20:40 – 21:00 uur: Presentatie Harry Stegeman

Pauze

  • 21:15 – 21:45 uur: Try-out Thjum Arts (cabaretier)
  • 21:45 – 22:15 uur: Presentatie Stadsquiz Marijn van Dijkhuizen
  • 22:15 – 23:15 uur: NetAlsof (presentatie nieuwe bezetting)

 

Cultuur in Rhenen - Uitgever Ineke Hogema bij Cultureel Café van 16 januari 2019

Ineke Hogema
Ineke  (foto) is als Rhenense uitgever dit jaar ook jurylid voor de Z-O-U-T prijs (de schrijver van het jaar in de regio Zuid-Oost Utrecht). Zij zal vertellen hoe de nominaties en de jurering van de genomineerde boeken/schrijvers tot stand komt.

Harry Stegeman
Wie heeft in de regio Zuid-Oost-Utrecht het mooiste of beste boek geschreven? Sinds 2013 wordt de Z-O-U-T-schrijver van het jaar gekozen. Vorig jaar won Harry Stegeman (foto) uit Wijk bij Duurstede met het boek Langs de Nederrijn; Natuur en cultuur tussen Wageningen en Wijk bij Duurstede. Hij vertelt hierover tijdens Cultureel Café van 16 januari 2019.

Cultuur in Rhenen - Auteur Harry Stegeman bij Cultureel Café van 16 januari 2019

Thjum Arts
Thjum is 25 jaar en weet nog steeds slechts in beperkte mate hoe hij zich moet verhouden tot de wereld. Daar heeft hij dan ook genoeg over te vertellen. In zijn moeras van gortdroge humor sluimert een enorm plezier en motivatie om te staan waar hij staat. Laat jij je meenemen door de gedachte van deze authentieke antiheld?!  Thjum won in het De La Mar theater de jury- en de publieksprijs van het Amsterdam Studenten Cabaret Festival. Ook won hij de Publieksprijs van de Comedy Talent Award 2017. Vanavond try-out hij voor u zijn nieuwe gedachtenspinsels.

Presentatie Stadsquiz Rhenen
Van de makers van Pubquiz Rhenen: “Stadsquiz Rhenen”. Naar voorbeeld van de succesvolle dorpsquizen in Brabant organiseert Lionsclub de Grebbeleeuw in samenwerking met het Cultuurplatform nu de eerste Rhenense Stadsquiz. Het evenement zal plaatsvinden op vrijdag 1 november 2019. Tijdens het Cultureel Café zal een schot voor de boeg gegeven worden waarmee we de bezoekers willen enthousiasmeren een team te vormen en deel te nemen aan de Stadsquiz.

Cultuur in Rhenen - NetAlsof bij Cultureel Café van 16 januari 2019

NetAlsof
NetAlsof (foto) is met bijna 25 jaar een zeer ervaren band te noemen. In 2020 zal de band dat jubileum groots gaan vieren. Het repertoire bestaat uit echte klassiekers en huidige Top 40 hits, zowel Engels- als Nederlandstalig. Het soort muziek is afhankelijk van het type feest: moet het “Lazy Sunday” of “Party Hardy”?, er is voor elk wat wils.

NetAlsof bestaat uit 6 personen: zanger en gitarist Jacco, drummer Ivo, gitarist Jan Peter, bassist Gert, toetsenist Hans. Als laatste, maar zeker niet als minste wil de band graag zijn nieuwste lid voorstellen: zangeres Yvonne. Ze is een echte aanwinst en brengt de kwaliteit weer naar een “next level”. Dit optreden bij Moeke Rhenen zal voor haar het eerste officiële optreden als lid van de band zijn.

Cultureel Café van 16 januari 2019 vindt plaats op de bovenverdieping (ook bereikbaar met de lift) van Grand Café Moeke Rhenen. Zelf iets te delen met de bezoekers van de volgende editie van Cultureel Café? Meld je dan nu aan en stuur een e-mail aan Lea van Son.

Locatie

Veerweg 1 Rhenen

Tijden

Begint 16 jan 2019 om 20:15 uur
Eindigt 16 jan 2019 om 23:15 uur

Toegangsprijs

Gratis (deur open om 19:45 uur)

Contactgegevens