Concert van Florieke Beelen en Abigail Richards

Overzicht

Muziek in Rhenen - Concert van Florieke Beelen en Abigail Richards in De Vlam op 19 april - banner

Datum: 19 apr 2020

Dit concert is gecanceld i.v.m. de corona uitbraak

Op 19 april kunt u in De Vlam in Rhenen naar een concert van Florieke Beelen en Abigail Richards. Florieke (mezzosopraan) en Abigail (piano) voeren de bezoekers met prachtige liederen mee naar de wereld van Claude Debussy, Hugo Wolf, Henri Duparc, Benjamin Britten en Gustav Mahler.

De liefde voor het lied deelt Florieke Beelen met Abigail Richards. Samen wonnen zij prijzen op het Internationale Vocalisten Concours 2014. Recent gaven ze een recital in de kleine zaal van het Concertgebouw. Verder zijn de dames regelmatig samen te horen bij de concerten van de vereniging Vrienden van het lied. Het concert van Florieke Beelen en Abigail Richards is dan ook een schitterende muzikale reis.

Over Florieke Beelen
Mezzosopraan Florieke Beelen (1987) won diverse prijzen. Haar deelname aan het Internationaal Vocalisten Concours in 2014 leverde haar vier prijzen op, waaronder de prestigieuze Arleen Auger Allround Prijs voor de beste allround zangeres van het concours. In juli 2015 won Florieke de Jong Talent Prijs bij de Belvedere Competitie.

Liedrecital in Rhenen - Concert van Florieke Beelen en Abigail Richards in De Vlam op 19 april

In het NRC Handelsblad werd Florieke de rijzende ster van Nederland genoemd. In juni 2016 won ze twee prijzen op de Stenhammar Music Competition in Zweden, waaronder de Stenhammar Prijs. Ze is een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland. Florieke Beelen zong onder andere Matthäus-Passion, Johannes-Passion, Hohe Messe & Magnificat (Bach), Magnificat (Cui), Requiem (Duruflé, Mozart & Saint-Saëns), Dixit Dominus & Messiah (Händel), Stabat Mater & Salve Regina (Haydn), Stabat Mater (Jenkins) Petite messe solenelle (Rossini), Magnificat (Schubert), Gloria & Magnificat (Vivaldi) en Messa di Requiem (Verdi).

Over Abigail Richards
De in 1979 geboren pianiste Abigail Richards (klik voor volledige biografie) werd geboren in Engeland en kreeg daar ook haar opleiding. Als kind kreeg zij les van haar moeder, daarna kon zij met een beurs van haar 12e tot 18e naar de Chethams Music School. Daar studeerde ze bij David Hartigan en Murray McLachlan en behaalde verschillende prijzen, waaronder de David Hartigan Memorial en de Dennis Midwood-prijs.

In haar studietijd in Manchester nam Abigail deel aan veel boeiende muziekprojecten, waaronder optredens op de festivals Beethovenfest, Schubertfest en Glories of the Keyboard and Piano 2000. Ook als kamermusicus was ze actief, met name als pianiste in het Stadler Trio waarmee ze de Prijs van Granada 2000 won en vervolgens door heel het Verenigd Koninkrijk optrad.

Foto’s: © Swinkels van Hees (pagina, agenda en slide), Hans Hijmering (banner),

Locatie

Beukenlaan 2 Rhenen

Tijden

Begint 19 apr 2020 om 15:00 uur
Eindigt 19 apr 2020 om 16:45 uur

Toegangsprijs

T/m 26 jaar: € 5,=
27 jaar en ouder: € 17,50

Contactgegevens

Logo Vrienden van het Lied