Collage als inspiratiebron bij Schrijfpassie

Overzicht

Workshop in Rhenen - Collage als inspiratiebron in het kader van ‘de Maand van de Spiritualiteit’ bij Schrijfpassie

Datum: 30 jan 2019

Collage als inspiratiebron in het kader van ‘de Maand van de Spiritualiteit’

Collage als inspiratiebron is een workshop, die je heel goed met een stel vriendinnen kunt doen. Ik, Conny Plomp, vraag je een stapeltje tijdschriften mee te nemen en aan de hand van het thema “Spiritualiteit’ gaan we op het gevoel afbeeldingen en teksten zoeken, die voor jou het thema verbeelden en verwoorden. Vervolgens gaan we de oogst aan afbeeldingen en teksten plakken op een karton. De afbeeldingen vertellen een verhaal, jouw verhaal.

Schrijfoefeningen nodigen je uit om jouw verhaal te vertellen in woorden. Je zult zien hoe beeld en woord elkaar aanvullen en versterken. Misschien krijg je een beeld van verborgen verlangens of herken je een opdracht aan jezelf. Laat je verrassen door je collage.

Workshop in Rhenen - Collage als inspiratiebron in het kader van ‘de Maand van de Spiritualiteit’ bij Schrijfpassie

Over Schrijfpassie
Sinds haar 13e jaar schrijf Conny al dagboeken. Ze wist niet dat er een hele “industrie” was ontstaan rond het fenomeen dagboekschrijven. Conny ontdekte dat er cursussen waren en schrijfcoaches, boeken over dit onderwerp en websites. Haar belangstelling werd gewekt door de cursus “Luisteren naar je pen” van Christine de Vries en boeken van Nathalie Goldberg en Julia Cameron. In het Lioba klooster in Egmond aan Zee volgde Conny Plomp de cursus ‘Luisteren naar je pen”. Het werd een ervaring die haar toekomst zou veranderen. Ze ontdekte een nieuwe passie! Conny Plomp heeft zich laten certificeren als cursusleidster voor “Luisteren naar je pen” en in het voorjaar van 2010 is “SchrijfPassie” geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Ook bij Collage als inspiratiebron werkt Conny graag met, voor en in dialoog met mensen en het geven van schrijfcursussen en -workshops voldoen perfect aan dit ideaal. Schrijvend luisteren naar wat er in je verborgen ligt, is erg verrassend wanneer jezelf daarvoor toestemming geeft. Schrijfpassie wil anderen laten delen in het plezier van schrijven. Het is bijzonder te zien dat mensen, die zeggen niet te kunnen schrijven, tot creatieve expressie komen met behulp van schrijftechnieken.  Sta je er open voor, dan kan deze vorm van schrijven ook een bijdrage leveren aan je persoonlijke ontwikkeling, al wil Conny Plomp wel nadrukkelijk stellen dat de cursussen en workshops geen (vervanging van) therapie zijn, maar dat ze misschien wel een therapeutisch effect kunnen hebben.

Locatie

Majoor Jacomettiweg 19 Rhenen

Tijden

Begint 30 jan 2019 om 09:30 uur
Eindigt 30 jan 2019 om 12:00 uur

Toegangsprijs

€ 25,= p/p