BRON Saxofoonkwartet bij De Korenwinde

Overzicht

Muziek in Rhenen - Concerten De Korenwinde presenteert het BRON Saxofoonkwartet

Datum: 09 feb 2019

De 4 musici van het Bron Saxofoonkwartet studeerden allen aan het Conservatorium van Tilburg bij Andreas van Zoelen (lid van het wereldberoemde Raschèr Saxofoon Kwartet). Ze spelen op oude instrumenten en mondstukken (gebouwd tussen 1929 en 1954) van het Amerikaanse merk Buescher, vanwege hun gezamenlijke passie voor de saxofoonpionier Sigurd Raschèr. De naam van het Bron Saxofoonkwartet is geïnspireerd door het originele geluid van Adolphe Sax en de wens zo dicht mogelijk bij de origine van dat geluid te komen.

In zijn programma’s wil het Bron Saxofoonkwartet het oude zo veel mogelijk met het nieuwe combineren. Het is voor de spelers belangrijk om een nieuw en kleurrijk geluid te laten horen binnen het landschap van de saxofoonkwartetten. Een homogene klank waarmee het kwartet het geluid van de saxofoon in al zijn facetten kan laten horen. Het Bron saxofoonkwartet bestaat uit Cameron Millar (sopraansaxofoon), Niek Starmans (altsaxofoon), Hannah Koob (tenorsaxofoon) en Oscar Trompenaars (baritonsaxofoon).

Dit concert met werken van o.m. Mozart en Müller vindt plaats in De Vlam. Klik hier voor een voorproefje van het Bron Saxofoonkwartet.

Muziek in Rhenen - Concerten De Korenwinde presenteert het BRON Saxofoonkwartet

Over De Korenwinde
Stichting Concerten De Korenwinde organiseert jaarlijks in Rhenen zes of zeven concerten met klassieke kamermuziek, waaronder De Groote Oorlog. Voor deze concerten is ‘De Vlam’ de vaste locatie, met ca. 75 zitplaatsen.De concerten hebben een lage drempel en kenmerken zich door kleinschaligheid, intimiteit en direct contact tussen musici en publiek.Veel mensen weten de weg naar ‘De Vlam’ al te vinden; ook u bent van harte welkom!

U kunt een keuzeabonnement nemen voor 4 of 5 concerten, maar u kunt natuurlijk ook een volledig abonnement voor alle 6 concerten aanschaffen. Het keuzeabonnement wordt verstrekt als knipkaart, zodat u zelf kunt bepalen welke concerten u bijwoont. Een abonnement biedt u een flinke korting ten opzichte van het kopen van losse kaartjes, en als donateur is de korting nog hoger! Het jubileumkinderconcert valt buiten enig abonnement; daarvoor moet u apart een kaartje bestellen à € 10,00 per persoon. Ook hier mogen kinderen gratis naar binnen.

Kijk voor meer informatie over concerten op de website van Stichting Concerten De Korenwinde.

Locatie

Beukenlaan 2 Rhenen

Tijden

Begint 09 feb 2019 om 20:00 uur

Toegangsprijs

27 Jaar en ouder: € 18,=
19 t/m 26 jaar: € 12,=
Jongeren t/m 18 jaar: Gratis

Contactgegevens