Berlage Saxophone Quartet en Jan Brokken: ‘De weg naar de Vrijheid’

Overzicht

Datum: 25 feb 2017

Het Berlage Saxofoon Kwartet werd in een studentenwoning van het Conservatorium van Amsterdam, het Berlage Blok, door vier bevlogen saxofonisten in 2008 opgericht. Ze werden gecoacht door onder anderen hun oud-docent Arno Bornkamp, en door leden van het Alban Berg Kwartet, het Artemis Quartett en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Eva van Grinsven, Peter Vigh, Kirstin Niederstrasser en Lars Niederstrassser sleepten al snel een aantal prijzen in de wacht, zoals de eerste prijs bij het Selmer Saxofoonkwartettenconcours, bij het Storioni Festival Concours en bij het Onwings! Presentatieconcours. In 2011 werden ze laureaat bij het Deutsche Musikwettbewerb in Berlijn. In 2013 won het Berlage Kwartet de Dutch Classical Talent Award en de Publieksprijs (voorheen Vriendenkrans) in het Concertgebouw Amsterdam. In 2015 ontvingen zij de Kersjes Prijs.

In een tijd van politiek onderdrukking zochten componisten als Pärt, Sjostakovitsj, Weill en
Schulhoff in de muziek naar troost en vrijheid, maar helaas werd hen vaak het zwijgen opgelegd. Toch wisten zij in hun composities vaak kritiek op het regime te verpakken; vaak gepaard gaande met veel ironie en humor.

muziek-in-rhenen-berlage-string-quartet-en-jan-brokken-in-de-vlam-25-februari-2017

Jan Brokken leest uit eigen werk bijpassende, aangrijpende verhalen over (de weg naar de) vrijheid voor. Voor wie zich voor wil bereiden: lees Brokkens boek ‘Baltische Zielen’.

Klik hier voor de trailer.

Locatie

De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen

Tijden

Begint 25 feb 2017 om 20:00 uur
Eindigt 25 feb 2017 om 21:30 uur

Toegangsprijs

27 jaar en ouder: € 16,=
19 t/m 26 jaar: € 10,=
Jongeren t/m 18 jaar: gratis

Kaartjes zijn incl. kopje koffie of thee in de pauze

Contactgegevens

korenwinde-logo