Beklimming van de Cuneratoren

Overzicht

Evenement in Rhenen - Beklimming van de Cuneratoren met Cunergilde

Datum: 22 dec 2018

Tot de zomerperiode in 2019 kunt u iedere tweede en vierde zaterdagmiddag van de maand, tussen 14:30 en 16:00 uur, deelnemen aan een beklimming van de Cuneratoren. Deze wordt muzikaal ondersteund door een spelende beiaard. De beklimming van de Cuneratoren vindt plaats onder leiding van een gids van het Cuneragilde. Hij/zij vertelt u over de bouwgeschiedenis van de toren en over het Van Bergen carillon. Op twee etages in de toren zijn exposities te vinden.

De Cuneratoren is 82 meter hoog en heeft 298 treden.  Een beklimming met live bespeelde beiaard is unieke kans om de stadsbeiaardier, Klaas de Haan, aan het werk te zien achter het stokkenklavier in een cabine hoog in de toren achter de uurwijzers. U kunt met hem kennis maken en verzoeknummers aanvragen.

Per beklimming worden maximaal 20 personen toegelaten. Kaartjes zijn op de zaterdag zelf verkrijgbaar bij de VVV, Markt 20 in Rhenen. Voor de beklimning van de Cuneratoren wordt geadviseerd om goede schoenen te dragen. Let op!  De minimumprijs voor groepen die bestaan uit minder dan 5 personen bedraagt € 15,=.

Data

  • 25 mei 2019
  • 8 juni 2019
  • 22 juni 2019

 

Evenement in Rhenen - Beklimming van de Cuneratoren met Cunergilde

Over Cuneragilde
Stichting Cuneragilde Rhenen bestaat uit vrijwilligers die de cultuurhistorie van Rhenen onder brede aandacht willen brengen.Deskundige gidsen verzorgen stadswandelingen, beklimming van de Cuneratoren, een cultuurhistorische rondleiding over de Grebbeberg (“Op zoek naar de Koningstafel”), rondleidingen in de Cunerakerk, Gedachteniskerk en museum Het Rondeel.

Ook heeft Cuneragilde speciaal voor scholen rondleidingen over de Grebbeberg en Militair Ereveld (groep 7/8), puzzeltochten voor de Cunerakerk en Gedachteniskerk, torenbeklimmingen en cultuurhistorie Grebbeberg. Ideaal voor een dagje uit! Naast Ouwehands dierenpark kunt u tevens een bezoek brengen aan de erebegraafplaats op de Grebbeberg. Voor meer informatie en kaartjes kunt u terecht bij het VVV. Algemene informatie over Cuneratoren en beiaard op www.cuneragilde.nl.

Foto: © Ronald Clemenkowff (banner en highlight)

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 22 dec 2018 om 14:30 uur
Eindigt 22 jun 2019 om 16:00 uur

Toegangsprijs

Vanaf 13 jaar: € 5,=
T/m 12 jaar: € 2,50

(De begin- en einddatum en -tijd in de sidebar zijn bedoeld voor publicatie doeleinden)

Contactgegevens