Beiaardconcert van Ariane Toffel en Georg Wagner

Overzicht

5 Jaar bevrijding in Rhenen - Beiaard bevrijdingsestafette in Rhenen op 3 mei door Koninklijke Nederlandse Klokkenspel Vereniging

Datum: 08 aug 2020

Als tweede in een reeks van vijf kunt op 8 augustus genieten van een duobeiaardconcert van Ariane Toffel en Georg Wagner. De beiaardconcerten worden georganiseerd door Cuneragilde.

Ariane Toffel en Georg Wagner voltooiden hun opleiding tot Beiaardier bij het Nederlandse Beiaardcentrum Amersfoort. Haar docent was de componist en beiaardmeester Mathieu Daniël Polak van de Universiteit Rotterdam.

Beiaardconcert in Rhenen - Georg Wagner en Ariane Toffel

Ariane Toffel studeerde Latijn en muziek (hoofdinstrumentorgel) als docent voor sec. I / II en later musicologie en Latijn (MA). Georg Wagner studeerde kerkmuziek aan het Richard Strauss Conservatorium in München en later bedrijfskunde aan de Universiteit van München.

In 2018 werden A. Toffel en G. Wagner benoemd tot stadsbeiaardiers van Aschaffenburg als opvolgers van wijlen beiaardier Wilhelm Ritter. Je bent daarom verantwoordelijk voor de traditionele concertreeksen inclusief het jaarlijkse Beiaardfestival in augustus. Sinds februari 2019 zijn ze ook stadsbeiaardiers van Bonn-Bad Godesberg. Ze brachten de beiaard daar tot leven door regelmatige seizoenen en concerten. Daarnaast spelen ze regelmatig op de grote F.W. Schilling beiaard in St. Josef, Bonn-Beuel. Intensieve studies en uitnodigingen voor concerten brachten haar naar meer dan 50 beiaarden in Europa.

Er is een luistertuin ingericht in de tuin achter het Stadsmuseum. Entree museum is niet nodig; ingang luistertuin via het poortje aan de Markt. Maar het beiaardconcert kan beluisterd worden op vele luisterplekjes rondom de Cunerakerk. Op een bankje, trapje, stadsmuur of op een terras in het centrum.

Klik hier voor het programma.

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 08 aug 2020 om 16:00 uur
Eindigt 08 aug 2020 om 17:00 uur

Toegangsprijs

n.v.t.

Contactgegevens