Beiaardconcert Klaas de Haan

Overzicht

5 Jaar bevrijding in Rhenen - Beiaard bevrijdingsestafette in Rhenen op 3 mei door Koninklijke Nederlandse Klokkenspel Vereniging

Datum: 29 aug 2020

Als laatste in een reeks van vijf kunt op 29 augustus genieten van een beiaardconcert van de stadsbeiaardier van Rhenen, Klaas de Haan. De beiaardconcerten worden georganiseerd door Cuneragilde.

Klaas R.R. de Haan (1967), studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria van Leeuwarden en Utrecht. In 1997 behaalde hij het diploma UM aan de Ned. Beiaardschool te Amersfoort, waar hij studeerde bij Arie Abbenes en Bernard Winsemius. In datzelfde jaar won hij de 1ste prijs van het Internationaal Beiaardconcours te Groningen.

Klaas is (stads)beiaardier van Laren (NH), Rhenen, Bolsward, Heerenveen, Slotermeer (A’dam) en Bergen (NH). Daarnaast is hij een regelmatig gevraagd gastspeler in binnen- en buitenland. Tevens is hij Cantor-organist van de Morgensterkerk te Hilversum.

Muziek in Rhenen - Beiaardconcert van Klaas de Haan in Cuneratoren

Er is een luistertuin ingericht in de tuin achter het Stadsmuseum. Entree museum is niet nodig; ingang luistertuin via het poortje aan de Markt. Maar het beiaardconcert kan beluisterd worden op vele luisterplekjes rondom de Cunerakerk. Op een bankje, trapje, stadsmuur of op een terras in het centrum.

Klik hier voor het programma.

Over Cuneragilde
Stichting Cuneragilde Rhenen bestaat uit vrijwilligers die de cultuurhistorie van Rhenen onder brede aandacht willen brengen.Deskundige gidsen verzorgen stadswandelingen, beklimming van de Cuneratoren, een cultuurhistorische rondleiding over de Grebbeberg (“Op zoek naar de Koningstafel”), rondleidingen in de Cunerakerk, Gedachteniskerk en museum Het Rondeel.

Ook heeft Cuneragilde speciaal voor scholen rondleidingen over de Grebbeberg en Militair Ereveld (groep 7/8), puzzeltochten voor de Cunerakerk en Gedachteniskerk, torenbeklimmingen en cultuurhistorie Grebbeberg. Ideaal voor een dagje uit! Naast Ouwehands dierenpark kunt u tevens een bezoek brengen aan de erebegraafplaats op de Grebbeberg. Voor meer informatie en kaartjes kunt u terecht bij het VVV. Algemene informatie over Cuneratoren en beiaard op www.cuneragilde.nl.

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 29 aug 2020 om 16:00 uur
Eindigt 29 aug 2020 om 17:00 uur

Toegangsprijs

n.v.t.

Contactgegevens