Beiaardconcert Anne Kroeze

Overzicht

5 Jaar bevrijding in Rhenen - Beiaard bevrijdingsestafette in Rhenen op 3 mei door Koninklijke Nederlandse Klokkenspel Vereniging

Datum: 15 aug 2020

Als derde in een reeks van vijf kunt op 15 augustus genieten van een beiaardconcert van Anne Kroeze. De beiaardconcerten worden georganiseerd door Cuneragilde.

Anne Kroeze studeerde orgel en kerkmuziek aan het conservatorium te Zwolle.   Piano bijvak studeerde hij aan het conservatorium te Utrecht bij Jaap Zwart. Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort waren zijn docenten Arie Abbenes en Bernard Winsemius.

Hij won prijzen bij verschillende beiaardconcoursen. Eerste prijswinnaar was hij van de “International Carillon Competition” te Springfield, Illinois in de Verenigde Staten in juli 2000.  In September 2001 won hij de eerste prijs van het Internationaal Beiaardconcours te Winterswijk.
Concerten werden en worden gegeven in Nederland, Amerika, Canada, Ierland, Duitsland, Noorwegen en Portugal. Anne Kroeze is stadsbeiaardier te Emmeloord.

Beiaardconcert in Rhenen - Anne Kroeze

Anne Kroeze is als organist verbonden aan onder anderen de Grote Kerk te Vollenhove. Tevens is hij actief als koordirigent en koorbegeleider.

Er is een luistertuin ingericht in de tuin achter het Stadsmuseum. Entree museum is niet nodig; ingang luistertuin via het poortje aan de Markt. Maar het beiaardconcert kan beluisterd worden op vele luisterplekjes rondom de Cunerakerk. Op een bankje, trapje, stadsmuur of op een terras in het centrum.

Klik hier voor het programma.

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 15 aug 2020 om 16:00 uur
Eindigt 15 aug 2020 om 17:00 uur

Toegangsprijs

n.v.t.

Contactgegevens