Beaairdconcert Twan Bearda

Overzicht

5 Jaar bevrijding in Rhenen - Beiaard bevrijdingsestafette in Rhenen op 3 mei door Koninklijke Nederlandse Klokkenspel Vereniging

Datum: 22 aug 2020

Als vierde in een reeks van vijf kunt op 22 augustus genieten van een beiaardconcert van Anne Kroeze. De beiaardconcerten worden georganiseerd door Cuneragilde.

Twan Bearda (1973) studeerde in 2002 af aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ in Mechelen. Hij begon zijn studie in 1991 bij Peter Bremer, en later nam hij les bij Eddy Mariën en Boudewijn Zwart. In 2003 behaalde hij de eerste prijs in de prestigieuze Koninging Fabiola wedstrijd voor beiaard. Samen met Luc Rombouts, beiaardier van de universiteitsbeiaard in Leuven, vormt hij het vierhandig duo “The Bells Angels”. Sinds 2009 bespeelt hij de beiaard van Grimbergen. In het dagelijks leven werkt Twan voor een consultingbureau in de energiesector.

Er is een luistertuin ingericht in de tuin achter het Stadsmuseum. Entree museum is niet nodig; ingang luistertuin via het poortje aan de Markt. Maar het beiaardconcert kan beluisterd worden op vele luisterplekjes rondom de Cunerakerk. Op een bankje, trapje, stadsmuur of op een terras in het centrum.

Klik hier voor het programma.

Beiaardconcert in Rhenen - Twan Bearda

Over Cuneragilde
Stichting Cuneragilde Rhenen bestaat uit vrijwilligers die de cultuurhistorie van Rhenen onder brede aandacht willen brengen.Deskundige gidsen verzorgen stadswandelingen, beklimming van de Cuneratoren, een cultuurhistorische rondleiding over de Grebbeberg (“Op zoek naar de Koningstafel”), rondleidingen in de Cunerakerk, Gedachteniskerk en museum Het Rondeel.

Ook heeft Cuneragilde speciaal voor scholen rondleidingen over de Grebbeberg en Militair Ereveld (groep 7/8), puzzeltochten voor de Cunerakerk en Gedachteniskerk, torenbeklimmingen en cultuurhistorie Grebbeberg. Ideaal voor een dagje uit! Naast Ouwehands dierenpark kunt u tevens een bezoek brengen aan de erebegraafplaats op de Grebbeberg. Voor meer informatie en kaartjes kunt u terecht bij het VVV. Algemene informatie over Cuneratoren en beiaard op www.cuneragilde.nl.

Locatie

Kerkplein 1 Rhenen

Tijden

Begint 22 aug 2020 om 16:00 uur
Eindigt 22 aug 2020 om 17:00 uur

Toegangsprijs

n.v.t.

Contactgegevens