Eerste Cultureel Café 2017 goed bezocht

Overzicht

Datum: 3 februari 2017

De eerste editie van 2017 van Cultureel Café is goed bezocht. De avond begon met een presentatie van Hans Hoksbergen over de Delftse School architectuur in Rhenen en de promotie van het boek De weg van de Wederopbouw, waarvoor voormalig apotheker Henk P. Deys de Rhenense inbreng heeft geschreven. Hoksbergen liet zien hoe het centrum er ooit uitzag en wat de gevolgen waren van verandering aan de gevels van veel panden. Hij pleitte daarbij voor het terugbrengen naar de oude staat.

 

 

Na de presentatie werd het aanwezige publiek getrakteerd op muziek van Duo Novakovski, bestaande uit gitarist/componist Marco van Koppenhagen en de Franse zangeres/tekstschrijfster Mademoiselle Vague (Stéphanie Raimbault). Novakovski is geïnspireerd door de Franse muziekcultuur en ‘La Belle Epoque’. De avond werd afgesloten door de Rhenense band NetAlsof, die een swingende set neerzette.

 

Het volgende Cultureel Café vindt plaats op 22 maart (op de bovenverdieping van Moeke). Heeft u wat te delen met een enthousiaste menigte, meld u dan nu aan en mail naar Lea van Son (coordinator@cultuurinrhenen.nl).

 

(Foto: © Riek van der Mast)