EEN HUIS VOOR DE KONING

Overzicht

Datum: 13 juli 2015

Project over het Koningshuis en zijn bewoners van basisschool Eben-Haëzer groep 7

 

In dit project leren de leerlingen interactief heel veel over de tijd van de Winterkoning, de verbannen koning van Bohemen Frederik V van der Palts. Zijn paleis, het Koningshuis uit 1630, is virtueel nagebouwd en een bron van informatie, die verwerkt wordt in een boekje en wat is nu leuker dan het project af te sluiten met lekker spelen in de buitenlucht?

 

Meester Jan de Olde van de Eben-Haëzerschool heeft met groep 7 dit bijzondere project uitgevoerd, waarbij de inzet van het virtuele Koningshuis een wezenlijk onderdeel vormde.

 

Hoe leefde je in het zomerpaleis van de Winterkoning en waarom is er geen woonkamer? Wat kun je buiten allemaal doen, welke spelletjes werden er gespeeld? Richt zelf een kamer in en ontwerp de boog voor de poort van het paleis. Een bezoek aan museum het Rondeel geeft virtuele en reële informatie over een bijzondere steen. Het project sluit met 17e eeuwse spelen in de buitenlucht.

 

De leerlingen kregen veel informatie vanuit het virtuele Koningshuis, op school en thuis. Praktisch gingen ze aan de gang met ontwerpen en tekenen. Ze keken heel intensief naar de schilderijen en de voorstellingen die ze tegenkwamen.

 

Het project ‘Een Huis voor de Koning’ levert een waardevolle bijdrage aan cultuurhistorische educatie.

 

logo-koningshuis