Menu Kunst, Cultuur en Historie

Cultuurplatform Rhenen biedt een uitgebreid educatief programma aan alle basisscholen in Rhenen. In april 2016 ontvingen de directeuren het Menu Kunst, Cultuur en Historie. Uit het Menu kiest de school onderwerpen. Het unieke van dit Menu is dat een groot aantal deelnemers van het Cultuurplatform hun expertise ter beschikking stelt. Enthousiaste reacties van de scholen over de ervaring met hun keuzes zijn al binnen.

Wat je kunt doen
Maak de mooiste foto van Rhenen. Een fotograaf vertelt je hoe je mooie foto’s kunt maken en waar je op moet letten. Ga zelf aan de gang onder leiding van een kunstenaar en schilder een portret van een klasgenoot of maak een beeldje van steen.
Maar je kunt ook kijken of luisteren naar een theatervoorstelling, concert of tentoonstelling bezoeken. Leer kenmerken herkennen en termen en begrippen. Maak zelf een theatervoorstelling met echte toneelspelers. Als laatste kun je kunstwerken bekijken, dan leer je denken, lezen, praten en discussiëren over kunst. Een bekend schrijver, Nescio, heeft Rhenen beschreven in zijn boeken. Als je dat leest zie je gewoon Rhenen voor je ogen verschijnen. Kun jezelf ook schilderen met je pen en hoe gaat dat? Terugkijken op je kunstervaring en je eigen manier van werken is heel belangrijk binnen kunsteducatie.

Indien u een bestand wilt downloaden klikt u met de rechter muisknop op de link en kiest u voor Opslaan als.

Scholenproject Kunst – Cultuur – Historie Menu voor de basisscholen (december 2019)