Ebenhaëzerschool wint eerste prijs voor werkstuk Wederopbouwproject

Overzicht

Datum: 23 juni 2017

Het scholenproject Wederopbouw sloot donderdag 16 juni af met de uitreiking van de prijs voor het beste ontwerp voor onze stad Rhenen. De opdracht aan de scholen luidde: In de tweede wereld oorlog is Rhenen vernield door bommen. Toen zijn plannen gemaakt om de stad weer op te bouwen. Dat is gelukt! Maar stel dat jij een nieuwe stad mocht bouwen, zou het dan ook zo doen of heel anders?

 

Het resultaat van deze opdracht in dit project zijn prachtige, fantasierijke en ook praktische ontwerpen, uitgevoerd als maquette, kijkdoos of digitaal. Uiteindelijk mochten de leerlingen van de Ebenhaëzerschool de beker in ontvangst nemen voor hun fantasierijke en keurig afgewerkte stad.
Het is leuk om de gedachtegang van de kinderen te volgen en te zien hoe ze met de kennis van nu een stad voor toen hebben ontworpen. Zo is er bijvoorbeeld ook een echt Pandasia gebouwd.

 

Educatie in Rhenen - Ebenhaëzerschool wint eerste prijs voor werkstuk Wederopbouwproject

 

De werkstukken zijn te zien in Museum Het Rondeel. Tot 15 juli a.s. zijn alle ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, ooms en tantes van harte welkom. Het Rondeel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur en gesloten op maandag, zon- en feestdagen.