DVD SCHOLENPROJECT 75 JAAR SLAG OM DE GREBBEBERG

Overzicht

Datum: 25 april 2015

Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Rhenen, Elst en Achterberg hebben hard gewerkt aan werkstukken over mobilisatie, evacuatie en de slag om de Grebbeberg. Het niveau was hoog en de resultaten verrassend. De jury met burgemeester Hans van der Pas beoordeelde de werkstukken. Een selectie van de tijdens de jurering gemaakte film- en foto-opnames staat op deze DVD.

 

Het scholenproject is ontwikkeld door de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen in het kader van de herdenking 75 jaar Slag om de Grebbeberg in Rhenen. De winnaars van de werkstukken zijn bekend gemaakt tijdens het soldatenfeest Music for the soldiers op 17 april. De Bantuinschool, de Cuneraschool, Willem Teelinckschool en CBS De Springplank vielen in de prijzen. Zij gaan binnenkort op excursie naar de Johannes Post kazerne in Havelte.

 

Door het scholenproject leerde de jeugd dat vrede niet vanzelfsprekend is en niet vanzelf komt. Met z’n allen moeten we daaraan blijven werken.

 

Binnenkort ontvangen de basisscholen de DVD met een impressie van hun werkstukken vastgelegd in foto’s en film. De leerlingen bekijken dan ook de werkstukken van de andere scholen.

 

Expositie
Een selectie van de werkstukken is te zien in zorgcentrum ‘De Tollekamp’ van 28 april t/m 6 mei 2015. Het zorgcentrum in Rhenen organiseeert in die periode een programma over de slag om de Grebbeberg voor de bewoners en belangstellenden.

 

historische vereniging rhenenLOGO 75 JAAR SOG RHENEN-CONT