DOEBOEK VREDE & VRIJHEID

Overzicht

Datum: 11 februari 2015

In april zal het Doeboek Vrede en Vrijheid verspreid worden op scholen en in musea en bibliotheken in Ede, Renkum, Arnhem, Overbetuwe, Wageningen en Rhenen. Het boek, vol puzzels, raadsels, verhalen en ook toeristische aanbiedingen, staat in het teken van 70 jaar bevrijding.

 

Het Doeboek voor kinderen, met een oplage van 30.000 exemplaren, komt er dankzij bijdragen van het project Bevrijdingstoerisme en Vredeseducatie uit het Regiocontract van Regio FoodValley en de provincie Gelderland. Alle leerlingen van 10-14 jaar uit de betrokken gemeenten krijgen een exemplaar.

 

Opzet Doeboek Vrede en Vrijheid
Elke gemeente vult twee pagina’s van het Doeboek over het onderwerp vrijheid in relatie tot de bevrijding in 1945. Voor Rhenen zijn de onderwerpen het Militair Ereveld Grebbeberg, Ouwehands Dierenpark en het kunstwerk langs de N225, waarin feiten staan over de Slag om de Grebbeberg en teksten uit het dagboek van commandant Van der Boom.

 

De presentatie van het Doeboek Vrede en Vrijheid in Rhenen is op 17 april in het middagprogramma van Music for the Soldiers op de Grebbeberg.