DICK HARREWIJN, CAMERAMAN IN HART EN NIEREN

Overzicht

Datum: 13 oktober 2015

In de Rhenense Betuwse Courant van deze week een interview met cameraman Dick Harrewijn, sinds anderhalf jaar inwoner van Rhenen. Als cameraman heeft hij inmiddels aan twee bioscoopfilms meegewerkt. ‘De Nieuwe Wildernis’ was de eerste, een fraai epos over De Oostvaardersplassen in Flevoland. Op 24 september ging Holland, natuur in de Delta in premiere.

 

In ‘De nieuwe wildernis’ werden de dieren in het natuurgebied De Oostvaardersplassen in de vier seizoenen gevolgd. De film draaide maandenlang in veel Nederlandse bioscopen. “Het was een unieke film, want het was de allereerste natuurfilm, bestemd voor de bioscoop”, aldus Harrewijn.

 

Holland, natuur in de Delta
Inmiddels draait de film ‘Holland, natuur in de Delta’ in 152 bioscopen, waaronder in Cinemec in Ede en het Heerenstraat Theater in Wageningen. Ook voor deze film nam Dick Harrewijn voor een flink deel het camerawerk voor zijn rekening. “Ik heb veel gefilmd in de Blauwe Kamer en op de Grebbeberg. Een hartstikke mooi natuurgebied met een enorme verscheidenheid aan flora en fauna”, aldus de cameraman, die ook een groot natuurliefhebber is.

 

Bron: Rhenense Betuwse Courant