Deelnemers

Muziek

18

Beiaard Cuneratoren (Cuneragilde)

De handmatige bespeling van de beiaard in de Cuneratoren wordt door het Cuneragilde verzorgd. Vaste beiaardier is Klaas de Haan. De beiaard speelt ruim 60 keer per jaar. Op 2e en 4e zaterdag van de maand is er tijdens de bespeling ook een torenbeklimming om 14.30 uur.

www.cuneragilde.nl

Concerten De Korenwinde

Concerten De Korenwinde heeft ten doel activiteiten te bevorderen in Rhenen en omgeving op het gebied van de cultuur en in het bijzonder de muziek­beoefening. De stichting tracht haar doel te bereiken door het organiseren van muziekvoorstellingen, in de vorm van concerten in huiselijke kring en op andere locaties; door het doen houden van masterclasses; het organiseren van muziekdagen; het organiseren van lezingen en andere bijeenkomsten over muziek en aanverwante kunstuitingen;hulp te geven aan talentvolle musici om het hen mogelijk te maken in concert­vorm te musiceren.

www.korenwinde.nl

 

COV Euphonia Rhenen

Euphonia is een christelijke oratorium-vereniging die streeft naar drie uitvoeringen van klassieke koormuziek per 2 jaar. Dit is met concertagenda, achtergrondinformatie over componisten en professionele solisten. Wij zijn een snel groeiend en verjongende oratoriumvereniging met 90 leden. Met veel plezier wordt er serieus op stukken geoefend. Het is prachtige muziek met een eigen sfeer.
www.euphonia-rhenen.nl

Cultuurplatform Rhenen - logo Cuneraconcert

Cuneraconcert

Vrijwilligers van Rotary Rhenen-Veenendaal organiseren het jaarlijkse nieuwjaarsconcert in de Cunerakerk.
www.cuneraconcert.nl

Hiparikaan

Martijn Hoogstra geeft Djembé cursussen en workshops op lokatie.
www.hiparikaan.com

Klassiek aan de Rijn

Iedere maand zijn er muzikale pareltjes van topmusici uit binnen- en buitenland te beluisteren bij Klassiek aan de Rijn. En dat alles in de historische en sfeervolle Cunerakerk met haar schitterende akoestiek! Deze 600 jaar oude kerk is welhaast hét perfecte decor voor de mooiste klassieke muziek. De geschiedenis omhelst als het ware de cultuur tijdens de concerten. Muziek zegt alles. Onze musici vertellen met muziek. Kom luisteren naar hun schitterende verhalen. U bent van harte welkom om dat mee te beleven.

“Een schitterende akoestiek, een aandachtig publiek en een fijne sfeer.” (topvioliste Janine Jansen)

 

www.klassiekaanderijn.nl

Mallet-Percussionband “Drumband Rhenen”

De keuze voor het mallet-percussion instrumentarium zorgt voor een geheel eigen sound en maakt “Drumband Rhenen” tot een van de weinige showende malletbands in Nederland. Hiermee onderscheidt de band zich van de traditionele drumfanfares en harmonieën, waardoor de band een graag geziene gast is op allerlei evenementen. Nieuwe leden worden intern opgeleid door een ediplomeerd instructeur.

www.drumbandrhenen.nl

MBMG

MBMG is een entertainment bedrijf dat zich vooral bezig houd met platenlabels en artiesten.
www.mbmg.eu

Mezzosopraan Diony de Wit

Vieren of herdenken: huwelijk, jubileum, uitvaart of doop. Licht klassiek, liederen, oratorium en easy listening. Intieme momenten en de sfeervolle klank van zang en begeleiding door Jan van Laar (op piano/vleugel of orgel). Harmonie zonder versterking (akoestisch).
U bepaalt de muziekkeuze – uit repertoire of op korte termijn in te studeren. Pur szang, dat maakt uw kamerconcert of ceremonie echt af. Een onvergetelijke herinnering!

www.dionymezzo.nl

 

Muziekvereniging Crescendo

Muziekvereniging ‘Crescendo’ is opgericht op 9 Oktober 1930. Op de vrijwillige Brandweer na is het de oudste vereniging in Elst. ‘Crescendo’ bestaat uit verschillende onderdelen: een klassieke Drumband, een Fanfare Orkest, een beginners Orkest en een Kapel. In de regio staat ‘Crescendo’ vooral bekend om haar jaarlijks terugkerende Show- Drum- en Muziekfestival dat al meer dan 25 jaar in Elst wordt georganiseerd.
www.crescendo-elst.nl

Muziekvereniging Ons Genoegen

De vereniging bestaat uit een beginnersorkest Start2Play (vanaf 3 maanden les, een middenorkest Music4Fun vanaf het Hafabra A-diploma, een Symfonisch Blaasorkest (vanaf Hafabra B-diploma) en een muziekschool waar door bevoegde docenten les wordt gegeven op diverse instrumenten.

www.onsgenoegen-rhenen.nl

Pianolespraktijk Lisette van de Loo

In het jaar 2000 is pianolespraktijk Lisette van de Loo in Rhenen gestart. Inmiddels telt de praktijk ruim 100 pianoleerlingen. Die komen uit Rhenen maar ook uit de – wijde – omtrek van Rhenen. Twee à drie keer per jaar worden er leerlingenconcerten georganiseerd op diverse locaties. Regelmatig vindt er een samenwerkingsproject met andere muzieklespraktijken plaats, tot groot plezier van de deelnemers en docenten. Tevens is het mogelijk deel te nemen aan de landelijke graadexamens van de EPTA, de internationale vereniging van professionele pianodocenten. De afgelopen jaren is al een groot aantal leerlingen geslaagd voor de examens, op verschillende niveau’s. Er wordt lesgegeven op elk niveau en aan elke leeftijd, vanaf 4 jaar.

 

Lisette van de Loo heeft een 3-jarig project geïnitieerd waarbij er muziekles voor kleuters op de Ericaschool tijdens schooltijd wordt gegeven. Een samenwerkingsproject tussen vier muzieklespraktijken, de Ericaschool en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. De lessen zijn gestart in oktober 2017. Bladmuziekpiano.com is de webshop van Lisette, waar niet alleen bladmuziek te koop, maar ook allerlei muziekkadootjes.

 

In de lespraktijk werkt ook pianist Felix Justin. De lesmethodes worden op de leerling aangepast, iedereen is verschillend. Ook voorbereiding op het toelatingsexamen van het conservatorium is mogelijk. Het motto van de lespraktijk is: “Pianospelen met veel plezier en zo goed mogelijk!”

 

www.pianolesrhenen.nl

Popkoor Future

Popkoor Future is een swingend, eigentijds koor uit Rhenen. Onder leiding van dirigent Erik Fortier brengen ruim 30 leden een gevarieerd repertoire van pop-songs ten gehore. Van a capella tot protestsong, van up-tempo tot gevoelige ballad; we hebben alles in huis om een complete show te verzorgen. We zien het als een uitdaging om de kwaliteit van zang en dans, gecombineerd met een krachtige uitstraling, steeds verder uit te bouwen. De repetities vinden op woensdagavond plaats in het Bestegoed te Elst. Bij de vereniging horen ook twee ensembles de Future Females en de Future Fellows. Twee gedreven zanggroepen die optreden op allerlei kleine en grote evenementen in en buiten de regio.
www.popkoorfuture.nl

Rhenus Cantat

Rhenus Cantat, opgericht in 1972, is een “a capella” gemengd koor (sopranen, alten, tenoren en bassen) met ca. 25 leden. Ons repertoire bestrijkt de periode van de Renaissance tot heden en heeft een wereldlijk of religieus karakter.
Ons koor geeft concerten en verleent medewerking aan speciale kerkdiensten en aan bijzondere evenementen in Rhenen en directe omgeving.

www.rhenuscantat.nl

Salonorkest En Suite

Salonorkest En Suite verzorgt sfeervolle achtergrondmuziek. Allerlei muzikale pareltjes, walsen, tango’s, balkanklanken en nog veel meer worden door 4 musici ( waaronder een inwoonster van Rhenen) ten gehore gebracht.

www.salonorkest-ensuite.nl

Showharmonie OBK Rhenen

OBK is een harmonie orkest die optredens verzorgt in binnen- en buitenland. Niet alleen geven zij concerten maar nemen zij ook deel aan Taptoe’s, Bloemencorso’s en andere buiten evenementen waar muziek en show de boventoon voert. Daarnaast hebben zij een eigen muziek school zodat iedereen een muziek opleiding op maat kan volgen.

www.obk-rhenen.nl

Smartlappenkoor Oud Bruin & Jong Belegen

Wij zijn een levensliederenkoor uit Rhenen, opgericht op 2 december 2010. Ons motto is gezellig samen zingen van Nederlandstalige muziek, zowel oude als recente liedjes. We treden graag op in tehuizen maar ook op festivals en festiviteiten. Op het moment bestaat ons koor uit 57 leden, zowel mannen als vrouwen. Wij repeteren elke donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in Basisschool ‘De Springplank’.
www.objbrhenen.nl

 

Stichting Muziekonderwijs Rhenen

De Stichting Muziekonderwijs Rhenen is in 2005 opgericht door de Concertvereniging Ons Genoegen, Showharmonie OBK, Fanfare/drumband Crescendo, Drumband Rhenen en Stichting Muziekcollectief.

Doel van de stichting is het bevorderen van de muzikale ontwikkeling van de schooljeugd in de gemeente Rhenen door klassikale muziekoriëntatie aan de groepen 4 en 5 van basisscholen en door lessen algemene muzikale vorming (AMV).

www.muziekschoolrhenen.nl

Expositie

11

Atelier De Laarse Berg, Evelien van Os

Cursus Tekenen/Schilderen
Workshops Keramiek
www.evelienvanos.nl

 

Baumann en Baumann

Justa en Erik Baumann creëren objecten van glas. Dit doen zij doormiddel van glassfusing, het laten smelten van glas. Justa en Erik maken van glas diverse werken, waarbij u kunt denken aan schalen, objecten voor in de tuin, glashangers voor het raam en voor het raam staand glaswerk. Ook werken zij in opdracht.
www.baumann-baumann.nl

Cultuur in Rhenen - Logo De Imperfecte Kunstenaar van Annelot de Wit

De Imperfecte Kunstenaar

De Imperfecte Kunstenaar richt zich op manieren en technieken om meer plezier te beleven aan creativiteit. Het hoeft niet altijd mooi te worden, soms is het proces belangrijker dan het resultaat. Annelot de Wit zal ook workshops en cursussen geven voor mensen die met meer plezier en minder perfectionisme willen tekenen, schilderen of een andere creatieve hobby willen beoefenen. imperfectekunstenaar.nl

De Vlam

De Vlam is het huis van Vrijzinnig Rhenen. Hier vinden vele activiteiten plaats op het gebied van levensbeschouwing, religie en cultuur. De vlam staat symbool voor bron van inspiratie en verlichting. Op zondagochtend worden er om 10.30 uur vieringen of lezingen gehouden, daarnaast organiseert De Vlam cursussen, film, (soms) theater en exposities over een verscheidenheid aan onderwerpen.

www.devlam-rhenen.nl

Gemeentemuseum Het Rondeel

Het Rondeel geeft een beeld van de rijke geschiedenis van de stad Rhenen, van archeologisch verleden tot de twintigste eeuw.

Het museum toont een wisselende keuze uit zijn verzameling schilderijen uit de 19de en 20ste eeuw met panorama’s op Rhenen. Jaarlijks houdt het museum vier of vijf tijdelijke tentoonstellingen over een onderwerp dat verband houdt met geschiedenis of kunstbeoefening in Rhenen. Dan wordt ook gelegenheid geboden aan plaatselijke kunstenaars hun werk te presenteren. Het museum neemt deel aan tweejaarlijkse atelierroute in de vorm van een overzichtstentoonstelling met werk van Rhenense kunstenaars.

Museum Het Rondeel

Kunstsalon Bovenweg

Kunstsalon Bovenweg biedt een podium, ontmoetingsplaats en werkruimte voor beeldend kunstenaars. Op aanvraag verzorgen we workshops beeldhouwen, tekenen en schilderen. Dit kunnen ook meerdaagse arrangementen zijn met verblijf in onze BenB.
Ook voor creatieve coaching of voor zakelijke breakouts met een creatieve nadruk bieden we vele mogelijkheden. Breng gerust een bezoek voor bezichtiging of maak een afspraak voor het bespreken van uw wensen.
Facebookpagina Kunstsalon Bovenweg

Margot Kikkert Kunstschilder

Tekeningen, schilderijen en ontwerpen.
www.margotkikkert.nl

Mariëlle Wintgens

Mariëlle Wintgens is opgeleid tot zelfstandig keramiste en werkt ook in opdracht. Daarnaast geeft zij creatieve workshops en kinderfeestjes waarbij gewerkt kan worden met klei, speksteen of een materiaal naar keuze.
www.mariellewintgens.nl

Praktijk M¿rakel

Praktijk M¿rakel is een praktijk voor tekentherapie, creatieve communicatie en leerlingenbegeleiding.
www.praktijkmirakel.nl

Sanne ten Thij – Equine Artist

Sanne ten Thij – Equine Artist
Zelf geleerd traditioneel en moderne kunstenares met als hoofdonderwerp paarden in alle soorten en maten, in verschillende materialen en uitvoeringen. Met soms een uitstapje naar een ander dier of mens. Sanne ten Thij is lid van kunstplatform Paard Verzameld.

https://www.instagram.com/san_artistic/

Kunst in Rhenen - Logo Think Pink Studio - Mascha Bossuyt

Think Pink Studio

“It’s all about how you look at your world”

Wat is jouw verhaal? In de kunst die ze maakt vertelt Mascha Bossuyt kleine verhaaltjes over bijzondere momenten. Hout is de hoofdrolspeler in de kunstwerken die ze creëert. Mascha recyclet het hout en bewerkt dit tot een schilderij of sculptuur.

De nerven van het hout maken de omgeving: bijvoorbeeld de zee en de lucht. Met pyrografiekunst (houtbranden) geeft zij het hout betekenis. Alle kunststukken worden handgemaakt in Mascha’s atelier in Rhenen en via haar shop worden zij wereldwijd verkocht.

thinkpink.studio

Film

1

De Vlam

De Vlam is het huis van Vrijzinnig Rhenen. Hier vinden vele activiteiten plaats op het gebied van levensbeschouwing, religie en cultuur. De vlam staat symbool voor bron van inspiratie en verlichting. Op zondagochtend worden er om 10.30 uur vieringen of lezingen gehouden, daarnaast organiseert De Vlam cursussen, film, (soms) theater en exposities over een verscheidenheid aan onderwerpen.

www.devlam-rhenen.nl

Dans en toneel

3

Dance with joy

Zoals de naam al doet vermoeden, staat het plezier in dansen voorop in de balletlessen, die de leerlingen volgen als vrijetijdsbesteding of als voorbereiding voor hun toekomstig beroep. De lessen worden gegeven volgens de methode van de Royal Academy of Dance. Sinds september 1993 verzorgen wij lessen, voor jongens en meisjes, in Veenendaal en sinds 1995 ook in Rhenen.
www.dancewithjoy.info

Dansemiek

Dansschool Dansemiek is een fijne plek waar peuters, kleuters, tieners en volwassenen hun passie voor dans kunnen ontwikkelen. Plezier is het allerbelangrijkste!

Toneelclub De Hucht

Toneelclub De Hucht is een toneelvereniging waar iedereen met toneelaspiraties terecht kan. Jaarlijks wordt er door de Hucht 1 productie gebracht die meerdere malen wordt uitgevoerd. Mocht je belangstelling hebben dan bestaat de mogelijkheid om een keer binnen te lopen tijdens een van onze repetities.

 

Na enige jaren samen toneel te hebben gespeeld bij een Betuwse vereniging, hebben 10 spelers, allen afkomstig uit Rhenen, besloten de vereniging te verlaten om in Rhenen een eigen toneelclub te starten. Reden hiervoor was de motivatie om het Rhenense publiek de mogelijkheid te bieden om in hun eigen woonomgeving een gezellig cultureel avondje uit te hebben en zo kennis te maken met boeiend amateurtoneel. In Rhenen was in 2001 geen toneelvereniging. De Hucht heeft door haar oprichting in 2001 dit gat opgevuld.

 

Toneelvereniging De Hucht is met ingang van 20 augustus 2004 een officiele vereniging. Toneelvereniging De Hucht staat ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel Utrecht met inschrijfnummer 30197997. Zij beschikt over bij wet vastgelegde statuten en is als vanzelfsprekend een rechtspersoon.

www.toneelclubdehucht.nl

Lezing en cursus

16

Atelier De Laarse Berg, Evelien van Os

Cursus Tekenen/Schilderen
Workshops Keramiek
www.evelienvanos.nl

 

Baumann en Baumann

Justa en Erik Baumann creëren objecten van glas. Dit doen zij doormiddel van glassfusing, het laten smelten van glas. Justa en Erik maken van glas diverse werken, waarbij u kunt denken aan schalen, objecten voor in de tuin, glashangers voor het raam en voor het raam staand glaswerk. Ook werken zij in opdracht.
www.baumann-baumann.nl

Bibliotheek Z-O-U-T

De Rhenense bibliotheek bedient jong en oud uit alle lagen van de bevolking als het gaat om informatie, ontspanning, cultuur, educatie en ontmoeting. Naast boeken is het ook mogelijk om dvd’s (speelfilms en muziek), en luisterboeken te lenen. In de bibliotheek is het mogelijk om te internetten…
www.rbzout.nl

Catching Moments Fotografie

Catching Moments Fotografie verzorgt niet alleen een breed scala aan fotografie maar ook cursussen en workshops! Kijk op onze website voor meer informatie!
www.catchingmoments.nl

CreaRenz

CreaRenz verzorgt kunstige activiteiten voor kinderen en volwassenen in en om Rhenen. Zij probeert hen daarmee te stimuleren om op een andere manier naar alledaagse voorwerpen te kijken en deze zo te gebruiken dat het kunst wordt. Dit doet zij in de cursus Kunstgroep voor jeugd, tieners en volwassenen en met de cursus Levende beelden voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Ook verzorgt zij creatieve kinderfeestjes en grimeert zij bij toneelverenigingen. De cursussen en kinderfeestjes vinden plaats aan de Achterbergsestraatweg 24 in Rhenen.

www.crearenz.nl

Cuneragilde

Het Cuneragilde heeft als doelstelling de promotie van de cultuurhistorie in Rhenen. Deskundige gidsen verzorgen stadswandelingen, beklimming van de Cuneratoren, een cultuurhistorische rondleiding over de Grebbeberg (“Op zoek naar de Koningstafel”), rondleidingen in de Cunerakerk, Gedachteniskerk en museum Het Rondeel. Ook hebben we speciaal voor scholen rondleidingen over de Grebbeberg en Militair Ereveld (groep 7/8), puzzeltochten voor de Cunerakerk en Gedachteniskerk, torenbeklimmingen en cultuurhistorie Grebbeberg. En niet te vergeten de zomeropenstelling van de Cunerakerk voor toeristen/passanten op woensdag t/m zaterdag van 13.00 – 16.30 uur met een torenbeklimming om 14.30 uur.
Aanmeldingen voor rondleidingen via info@vvvrhenen.nl of 0317 612 333.
www.cuneragilde-rhenen.nl

Cultuur in Rhenen - Logo De Imperfecte Kunstenaar van Annelot de Wit

De Imperfecte Kunstenaar

De Imperfecte Kunstenaar richt zich op manieren en technieken om meer plezier te beleven aan creativiteit. Het hoeft niet altijd mooi te worden, soms is het proces belangrijker dan het resultaat. Annelot de Wit zal ook workshops en cursussen geven voor mensen die met meer plezier en minder perfectionisme willen tekenen, schilderen of een andere creatieve hobby willen beoefenen. imperfectekunstenaar.nl

De Vlam

De Vlam is het huis van Vrijzinnig Rhenen. Hier vinden vele activiteiten plaats op het gebied van levensbeschouwing, religie en cultuur. De vlam staat symbool voor bron van inspiratie en verlichting. Op zondagochtend worden er om 10.30 uur vieringen of lezingen gehouden, daarnaast organiseert De Vlam cursussen, film, (soms) theater en exposities over een verscheidenheid aan onderwerpen.

www.devlam-rhenen.nl

Hiparikaan

Martijn Hoogstra geeft Djembé cursussen en workshops op lokatie.
www.hiparikaan.com

Historische Vereniging Rhenen

De Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen en Omstreken werd in 1907 door een aantal notabelen, die veel belangstelling koesterden voor de rijke geschiedenis van Rhenen, opgericht. Na actieve en minder actieve perioden werd de vereniging door enkele enthousiaste ingezetenen in 1980 nieuw leven ingeblazen en sindsdien groeit en bloeit de vereniging als nooit tevoren.
www.oudrhenen.nl

Kunstsalon Bovenweg

Kunstsalon Bovenweg biedt een podium, ontmoetingsplaats en werkruimte voor beeldend kunstenaars. Op aanvraag verzorgen we workshops beeldhouwen, tekenen en schilderen. Dit kunnen ook meerdaagse arrangementen zijn met verblijf in onze BenB.
Ook voor creatieve coaching of voor zakelijke breakouts met een creatieve nadruk bieden we vele mogelijkheden. Breng gerust een bezoek voor bezichtiging of maak een afspraak voor het bespreken van uw wensen.
Facebookpagina Kunstsalon Bovenweg

Mariëlle Wintgens

Mariëlle Wintgens is opgeleid tot zelfstandig keramiste en werkt ook in opdracht. Daarnaast geeft zij creatieve workshops en kinderfeestjes waarbij gewerkt kan worden met klei, speksteen of een materiaal naar keuze.
www.mariellewintgens.nl

Pianolespraktijk Lisette van de Loo

In het jaar 2000 is pianolespraktijk Lisette van de Loo in Rhenen gestart. Inmiddels telt de praktijk ruim 100 pianoleerlingen. Die komen uit Rhenen maar ook uit de – wijde – omtrek van Rhenen. Twee à drie keer per jaar worden er leerlingenconcerten georganiseerd op diverse locaties. Regelmatig vindt er een samenwerkingsproject met andere muzieklespraktijken plaats, tot groot plezier van de deelnemers en docenten. Tevens is het mogelijk deel te nemen aan de landelijke graadexamens van de EPTA, de internationale vereniging van professionele pianodocenten. De afgelopen jaren is al een groot aantal leerlingen geslaagd voor de examens, op verschillende niveau’s. Er wordt lesgegeven op elk niveau en aan elke leeftijd, vanaf 4 jaar.

 

Lisette van de Loo heeft een 3-jarig project geïnitieerd waarbij er muziekles voor kleuters op de Ericaschool tijdens schooltijd wordt gegeven. Een samenwerkingsproject tussen vier muzieklespraktijken, de Ericaschool en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. De lessen zijn gestart in oktober 2017. Bladmuziekpiano.com is de webshop van Lisette, waar niet alleen bladmuziek te koop, maar ook allerlei muziekkadootjes.

 

In de lespraktijk werkt ook pianist Felix Justin. De lesmethodes worden op de leerling aangepast, iedereen is verschillend. Ook voorbereiding op het toelatingsexamen van het conservatorium is mogelijk. Het motto van de lespraktijk is: “Pianospelen met veel plezier en zo goed mogelijk!”

 

www.pianolesrhenen.nl

Praktijk M¿rakel

Praktijk M¿rakel is een praktijk voor tekentherapie, creatieve communicatie en leerlingenbegeleiding.
www.praktijkmirakel.nl

Schrijfpassie

Vloeiend schrijven. Je eigen creativiteit aanboren en gebruiken. Nieuwe ideeën, nieuwe mogelijkheden zien en vooral plezier hebben in het schrijven. Schrijfpassie laat je ontdekken wat er in je verborgen ligt. Verras jezelf!

www.schrijfpassie.nl

Stichting Muziekonderwijs Rhenen

De Stichting Muziekonderwijs Rhenen is in 2005 opgericht door de Concertvereniging Ons Genoegen, Showharmonie OBK, Fanfare/drumband Crescendo, Drumband Rhenen en Stichting Muziekcollectief.

Doel van de stichting is het bevorderen van de muzikale ontwikkeling van de schooljeugd in de gemeente Rhenen door klassikale muziekoriëntatie aan de groepen 4 en 5 van basisscholen en door lessen algemene muzikale vorming (AMV).

www.muziekschoolrhenen.nl

Overige deelnemers

11

Caffè Caro

Rijdend creatief thee- en koffiehuis voor vereenzaamden. Samen tegen Eenzaamheid. Op woensdag- en vrijdagmorgen buurthuisactiviteiten op ’t Trefpunt in Rhenen.

www.caffecaro.nl

Carnavalsvereniging De Cúnehearen

Rhenense Carnavalsvereniging die naast het organiseren van Carnaval voor jong en oud ook andere activiteiten voor haar rekening neemt, zoals te denken valt aan de Kerstfair.

 

Carnaval wordt ieder jaar in ’t Grebbehol (Rhenen) georganiseerd met onder andere Kindercarnaval, een Carnaval voor mensen met een beperking van Zideris (Heimerstein), een Pubquiz en een Groot Prinsenbal. Vaste feestlocatie (de Leutbunker) is het Hof van Rhenen.

www.cunehearen.nl

Circus op de Utrechtse Heuvelrug

Circus op de Utrechtse Heuvelrug is een circustheaterschool die iedere woensdag en maandag (behalve in de schoolvakanties) circuslessen geeft in Rhenen. De circuslessen voor de jeugd van 6 – 12 jaar zijn op woensdagmiddag van 15:30 – 17:00.
De jongeren (12 – 18 jaar) hebben les op maandagavond van 19:00 – 20:30, gevolgd door de volwassenen van 20:30 – 22:00.
Lessen vinden plaats in het theaterzaaltje van de Bantuinschool. Bantuinweg 43 in Rhenen.
Circus op de Utrechtse Heuvelrug geeft ook workshops op scholen en BSO’s.

www.circusopdeutrechtseheuvelrug.nl

Heuvelruggespraak

Heuvelruggespraak is een initiatief van Helma Coolman en Huub de Graaff . Zij organsiseren regelmatig lezingen en debatten over culturele of actuele thema’s voor inwoners van de Heuvelrug. Meer info: info@degraaffenco.nl

Oldtimerclub De Grebbetrekkers

Oldtimerclub ‘De Grebbetrekkers’ in Achterberg is opgericht in 1994 door 21 enthousiaste personen en is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met circa 180 leden die allemaal dezelfde hobby hebben: oude trekkers, machines en motoren. Elk jaar vinden er tal van activiteiten plaats rondom De Grebbeberg in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en de uitgestrekte Gelderse Vallei.

www.degrebbetrekkers.nl

Rotary Rhenen-Veenendaal

Internationaal netwerk van betrokken vrijwilligers die zich onder andere inzetten voor tal van maatschappelijke doelen, e-mail: tamme.vanderwal@portolis.nl

www.rotary.nl/rhenenveenendaal

Stichting Cuneradag.nl

Stichting Cuneradag.nl wil het sociale, culturele en sportieve leven in Rhenen bevorderen o.a. met de Cuneradag. Deze feestelijke manifestatie in nhet centrum van Rhenen heeft het karakter van een uit-markt en is bedoeld voor jong en oud.
De Cuneradag is verbonden aan de naamdag van de legendarische Sinte Kunera (12 juni). De manifestatie is jaarlijks op de tweede zaterdag in juni. Motto is: voor Rhenen en door Rhenen.
De Stichting Cuneradag.nl faciliteert de accommodaties om deze dag mogelijk te maken. Verenigingen kunnen zich bij de stichting melden en kostenloos gebruikmaken van podia, kramen en sportvloeren. Deelnemers met een commerciële doelstelling betalen een kleine vergoeding.
De Cuneradag wordt mogelijk gemaakt door een groep vrijwilligers uit Rhenen, Elst en Achterberg.

www.cuneradag.nl

Stichting Panorama Heuvelrug

De stichting van Panorama Heuvelrug heeft als doel het realiseren en het financieren van een panorama van de Utrechtse Heuvelrug.

www.panoramaheuvelrug.nl

Stichting Vrienden van de Cunerakerk

De Stichting Vrienden van de Cunerakerk heeft als belangrijkste doelstellingen het betrekken van Rhenenaars – zowel bedrijven als particulieren – bij het wel van de Cunerakerk en het leveren van financiële bijdragen aan de restauratie en het onderhoud van deze prachtige kerk.

De Cunerakerk is een rijksmonument. Er is jaarlijks veel geld gemoeid met het beheer en onderhoud van dit laatgotische bouwwerk. Bijdragen uit fondsen en subsidies zijn ontoereikend om deze waardevolle nalatenschap uit het verleden de zorg en aandacht te geven die zij verdient. Er is € 75.000 extra per jaar nodig. Al vanaf € 35 per jaar bent u ‘Vriend van de Cunerakerk’. Speciaal voor Vrienden organiseren wij eenmaal per jaar een concert, lezing of andere bijeenkomst.

www.cunerakerk.nl/vrienden

VVV Rhenen

Toeristische informatie over Rhenen en omgeving, restaurants en overnachtingsmogelijkheden zijn te vinden op de website van de VVV Rhenen. De VVV is gevestigd op Kerkstraat 1 en geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Telefoon: 0317 612 333.
www.vvvrhenen.nl

Werkgroep Virtueel Rhenen

De werkgroep is in 2004 opgericht door Arne Suverein (2014 †) en maakt als zodanig deel uit van de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen. Doel is om een digitale reconstructie van stad Rhenen in de periode van 1650-1750 te maken met behulp van 3 D software. Een speciaal deelproject is het Koningshuis, dat in 1630 door de in ballingschap verkerende  winterkoning Frederik van de Palts werd gebouwd als zomerresidentie. Het paleis is in 1812 afgebroken, nadat het reeds jaren lang in verval was geraakt.
www.stadrhenen.nl