De Kunstetalage: Joke van Dijkhuizen en Henny Boor

Overzicht

Datum: 5 augustus 2016

Tot en met 1 oktober 2016 kunt u in De Kunstetalage aan de Muntstraat in Rhenen werken bewonderen van Joke van Dijkhuizen en Henny Boor.

 

“Kom op Josefien”, zegt ze vaak tegen zichzelf, als ze een nog heel leeg schildersdoek voor zich heeft staan of liggen. Gewoon beginnen en doorgaan en meestal wordt het wel wat. Gewoon doen!!

 

Joke van Dijkhuizen, geboren in Den Haag/Scheveningen, heeft altijd een klik gehad met de zee, het strand , de duinen en de havens. Gefascineerd door het geluid van de zee, het steeds terugkeren van eb en vloed. En niet te vergeten het schitterende licht, de lucht en de wolken. Vandaar dat het hele ‘zeegebeuren’ vaak verbonden is met haar werk, zeker nu ze in Zeeland een heerlijk vakantiehuis heeft vlak bij strand en zee.

 

Henny Boor koos als thema “hoeden, sjaals en 1 pet”. Haar kleurrijke vrouwenportretten, geĆÆnspireerd door de “grote ogen” van Kees van Dongen en door de vrouwenportretten van zijn bewonderaar Jean-Pierre Cassigneul, zijn een eigen leven gaan leiden. Meer in de richting van grafische vormgeving door hun scherpe lijnen en vlakken. De vrolijke en fleurige kleuren vallen meteen