DE EERSTE 50 KLOMPENPADEN

Overzicht

Datum: 10 maart 2015

Op 10 april verschijnt het boek over de eerste 50 Klompenpaden in de provincies Gelderland en Utrecht. Een wandeling over een klompenpad brengt je niet alleen in contact met het landleven en de natuur, maar ook met de bijzondere verhalen van een plek.

 

Met deze wandelroutes hopen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij te dragen aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.

 

Zo gingen dichter Aad Eerland, fotograaf Willem van Leuveren, beeldend kunstenaar Jan Hiensch, publicist Wim Huijser en fooddesigner Christian Weij op pad langs de eerste 50 Klompenpaden. Hun persoonlijke waarnemingen en ervaringen leveren een prachtig boek op dat zal verschijnen bij uitgeverij Blauwdruk.

 

Lees hier het verslag van Wim Huijser over de rondwandeling: het Grift en Graftenpad bij Rhenen.

 

Op vrijdag 10 april 2015 start in Museum Nairac in Barneveld de tentoonstelling ‘Klompenpaden’. Op dat moment vindt ook de presentatie plaats van het boek ‘50 Klompenpaden. Door het cultuurlandschap van Gelderland en Utrecht.’ Het boek is te bestellen voor € 15,= op de website van Uitgeverij Blauwdruk.

 

kpboek-omslag

 

De App ‘Klompenpaden’ is gratis te downloaden op Google Play of in de App Store.

 

Meer informatie: www.klompenpaden.nl/grift-en-graftenpad