CUNERATOREN IN DE STEIGERS

Overzicht

Datum: 25 september 2015

Soms komen we informatieve filmpjes over Rhenen tegen, zoals deze over de Cuneratoren in de Steigers van NieuwsVallei, het platform van de academie journalistiek & communicatie van de Christelijke Hogeschool Ede.

 

De restauratie van de Cuneratoren is in juni van dit jaar begonnen en duurt tot het voorjaar van 2017. Daarvoor moet de gemeente Rhenen circa 5 miljoen euro bij elkaar sprokkelen. Ook de Provincie Utrecht betaalt aan de renovatie mee.

 

 

Fonds Erfgoedparels
Provinciale Staten is op 21 september akkoord gegaan met een miljoenensubsidie voor cultureel-historisch erfgoed in de regio. Uit het zogeheten Fonds Erfgoedparels 2015 is in totaal 3,1 miljoen euro uitgekeerd. Het geld wordt gebruikt voor de restauratie, onderhoud en herstel van oude gebouwen en landgoederen.

 

Ook de Cunerakerk- en toren in Rhenen horen bij de gelukkigen. De restauratie van de kerk is broodnodig en het subsidiebedrag van 200.000 euro komt dan ook goed van pas. Voor de opknapbeurt van de toren is bovendien nog eens 150.000 euro vrijgemaakt.

 

Stichting Vrienden van de Cunerakerk
In Rhenen is de Stichting Vrienden van de Cunerakerk actief om voor de restauratie donateurs te werven. Al vanaf € 35 per jaar bent u ‘Vriend van de Cunerakerk’. Speciaal voor Vrienden wordt eenmaal per jaar een concert, lezing of andere bijeenkomst georganiseerd. Ook krijgt u als Vriend 10% korting op de concerten van Klassiek aan de Rijn.

 

Kijk voor informatie hoe u vriend van de Cunerakerk kunt worden op www.cunerakerk.nl/vrienden.

 

vriendencunera-logo-klein

 

Bron: RTV Utrecht

 

Fotocredits: NieuwsVallei