CUNERALEZING: KRUISBESTUIVING WETENSCHAP EN SAMENLEVING

Overzicht

Datum: 30 maart 2015

Op dinsdag 14 april organiseert Rotaryclub Rhenen-Veenendaal de jaarlijkse Cuneralezing in Theater de Lampegiet in Veenendaal. Spreker is prof. dr. ir. Louise O. Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur Wageningen University & Research.

 

Louise O. Fresco heeft veel gepubliceerd. In Kruisbestuiving schrijft zij over de manier waarop wetenschap, technologie en kunst elkaar inspireren. In het zoeken naar zingeving worden die terreinen vaak in één adem genoemd, maar meestal blijft onduidelijk wat kunst en kennis nu precies met elkaar kan verbinden.

 

Aansluitend aan de lezing kunnen vragen worden gesteld. Aanwezigen kunnen via de zogenaamde ‘Twitterfontein’ vragen stellen, waarop mevrouw Fresco zal reageren. Met behulp van Twitter worden de vragen op een scherm zichtbaar. Na afloop van de lezing tijdens de netwerkborrel zal Louise O. Fresco haar boeken signeren.

 

Cuneralezing
De Cuneralezing biedt u een inspirerende voordracht in een gemoedelijke ambiance. Het is een initiatief van Rotaryclub Rhenen-Veenendaal. Rotary is een wereldwijde serviceorganisatie van vrijwilligers die activiteiten oppakken voor de lokale en internationale gemeenschap.

 

Cunera is in Rhenen-Veenendaal bekend als het meisje dat in de 4e eeuw in Rhenen leefde als dienster van koning Radboud en die zich het lot van de arme mensen aantrok. Zij was dan ook zeer geliefd bij de bevolking. Cunera is in 694 n Chr. heilig verklaard.

 

Locatie:
Theater De Lampegiet, Kerkewijk 10, Veenendaal

 

Datum:
14 april 2015
Ontvangst vanaf 19.30 uur
Aanvang 20.00 uur

 

Toegangsprijs:
€ 50. De opbrengst komt ten goede aan lokale en regionale doelen. Denk daarbij aan een kerstdiner voor alleenstaande ouderen of een vakantieweek voor gezinnen met kinderen met een beperking.

 

Toegangskaarten zijn online te bestellen op www.lampegiet.nl

 

logo-rotary-rhenen-veenenda